Noutăți

Vor intra austriecii de la Schweighofer în faliment? O a treia firmă uriașă de bricoloj le refuză lemnul pentru… ilegalitățile de care sunt acuzați

Doar statul român se face că nu știe că austriecii umblă cu ocaua mică și că ne-au prăduit cu o furie nebună pădurile. Premiați de Iliescu, cu conexiuni și la Iohannis, austriecii de la Schweighofer au fost nemiloși cu România. Dacă ar fi avut mână liberă totală, probabil că nu ar mai fi lăsat un copac în picioare. Eu cred că, dacă nimeni nu le-ar fi făcut nimic, ne-ar fi tăiat și copacii din parcuri.

Din fericire, sute de mii de oameni s-au mobilizat și au făcut plângeri la forurile internaționale. Consecința? Firma Schweighofer a devenit nefrecventabilă pentru mai multe companii mari de bricolaj, ceea ce poate anunța falimentul colosului austriac.

Iată ce ne spune în acest sens ActiveNews:

“Retailerul de bricolaj Brico Dépôt România a sistat aprovizionarea cu produse din lemn provenind de la producătorul austriac Holzindustrie Schweighofer, folosind furnizori alternativi ce dețin certificarea FSC, și nicio comandă nu va mai fi plasată către Schweighofer Group fără acordul FSC, a anunțat compania.

„Dorim să oferim spre vânzare produse din lemn care au o sursă de proveniență 100% sigură, permițând clienților noștri să facă alegeri durabile. Tot lemnul din gama noastră de produse este auditat în mod responsabil, fiind aprobat de comisii recunoscute și competente, cum ar fi FSC și PEFC”, a declarat Christian Mazauric, CEO Brico Dépôt România.

Anunțul retailerului vine în contextul în care, la jumătatea lunii trecute, FSC i-a retras certificatul de calitate grupului austriac Holzindustrie Schweighofer, act care atestă faptul că pădurile sunt administrate responsabil, și a decis să se disocieze de grup.

Recent, francezii de la Leroy Merlin au anunțat că a demarat, începând cu luna februarie, procesul de delistare a tuturor produselor din lemn provenite de la companii naționale și internaționale care nu respectă standardele de sustenabilitate și certificările FSC (Forest Stewardship Council) și PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification). La finalul anului trecut, și nemții de la Hornbach au anunțat încetarea colaborării Holzindustrie Schweighofer, începând din ianuarie 2017, pentru comercializarea lemnului de construcții și a celui rindeluit.”

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Vor intra austriecii de la Schweighofer în faliment? O a treia firmă uriașă de bricoloj le refuză lemnul pentru… ilegalitățile de care sunt acuzați

 1. Please, help us to restore Romanian Virgin Forests destroyed by Schweighofer! // 10 martie 2017 at 14:01 // Răspunde

  Sa scriem cu totii la ambasada Austriei sa ne ajute sa refacem plaminii Europei:

  https://www.mae.ro/foreign-missions/3490

  Sa scriem cu totii la adresele:

  bukarest-ob@bmeia.gv.at

  bukarest-kf@bmeia.gv.at

  Ambasada Austriei ar trebui sa-si asume responsabilitatea:

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii