Noutăți

Vom putea comunica cu delfinii? CymaScope, aparatul care se testează în acest scop…

Delfinii sunt unele dintre mai inteligente și prietenoase creaturi de pe Pământ. Mai mult, este din ce în ce mai clar că delfinii posedă o serie de abilități și conștiență de sine întâlnite doar la oameni.

În prezent cunoaștem faptul că delfinii folosesc sunetul pentru orientarea în spatiu. Totuși, se pare ca au și un sistem propriu de a comunica. Aceștia folosesc un spectru larg de sunete, dar și contactul fizic și posturi diverse pentru a-și comunica starea fizică sau emoțională.

Astăzi cercetătorii încearcă să dezvolte un aparat care ar putea descifra sunetele produse de delfini. Jack Kassewitz, cercetător din Miami, a decis să folosească un aparat denumit CymaScope, pentru a transforma sunetele delfinilor în imagini. Experimentul a captat sunetele făcute de un delfin atunci cand “vede” obiecte, apoi le-a transformat în imagini și le-a arătat aceluiași delfin, Rezultatele au demonstrat că delfinul a reușit să „recunoască” obiectele care corespund sunetelor cu care el le-a “numit”, cu o acuratețe de 86 %. Mai mult decât atât, atunci când cercetatorul a arătat aceleași imagini unui alt delfin, acesta le-a recunoscut.

Acest fapt sugerează că delfinii folosesc sunete pentru a comunica între ei, într-un mod similar cu cel al oamenilor. Rămâne doar să-i înțelegem!

 

sursa:http://themindunleashed.org/2014/07/this-is-a-proof-that-dolphins-have-human-like-intelligence-and-their-own-language.html


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa


1 Comment on Vom putea comunica cu delfinii? CymaScope, aparatul care se testează în acest scop…

  1. ruben ruben // 14 iulie 2015 at 23:30 // Răspunde

    Ca delfinii sunt cele mai inteligente mamifere cred ca e stiut deja de ceva timp , insa asta nu-i impiedica pe nenorocitzi de japonezi sa-i masacreze .
    Pacat ca comunitatea internationala se face ca ploua la aceste crime

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii