Noutăți

Vladimir Putin a botezat o unitate a armatei ruse cu numele Transilvania

 •  
 •  
 •  

Adevarul.ro: Autorităţile din Rusia au făcut publice luni, 2 iulie, mai multe decrete semnate de preşedintele Vladimir Putin care vizează redenumirea unor unităţi ale armatei ruse cu numele unor regiuni sau oraşe din România, Ucraina, Belarus, Polonia sau Germania.

Decretele au fost semnate de preşedintele rus pe data de 30 iunie, şi au fost făcute publice în cursul zilei de luni, 2 iulie. Obiceiul botezării unor unităţi ale armatei ruse cu nume onorifice datează din perioadă dictatorului Iosif Stalin, notează Radio Europa Liberă, care adaugă că gestul preşedintelui rus ar putea fi considerat provocator de către ţările vecine vizate în documente. În motivarea decretelor prospăt semnate, oficialii ruşi arată că noile denumiri au scopul de „a conserva tradiţia militară şi istorică glorioasă, precum şi să întărească loialitatea militarilor ruşi faţă de ţara natală”.

Majoritatea unităţilor militare proaspăt botezate de preşedintele rus vor purta de-acum înainte numele unor oraşe din Ucraina. Pe de altă parte, există regimente ale armatei ruse care au primit numele Varşovia (Polonia), Berlin (Germania), Slonin (Belarus), precum şi Transilvania (România).  Citeste mai mult: adev.ro/pb93zv


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on Vladimir Putin a botezat o unitate a armatei ruse cu numele Transilvania

 1. Ce inocenti sunt rusii…Numele au fost puse mai degraba sa stie fiecare unde se duce in caz de razboi 🙁

 2. GhiurySputnik // 4 iulie 2018 at 8:36 // Răspunde

  Se cred unguri săracii.

 3. Dacă Iohannis ar fi tăcut pe tema Rusiei. Și mie dacă îmi zice careva că sunt un pericol în creștere m-aș pregăti să-i umflu moaca.
  Derbedeul nostru de președinte cui răspunde? Mi se pare mie sau a fost un show cu lumini de celulare protestul organizat că înafară de Ceaușescu toți parlamentarii scapă. Poate chiar trebuie intervenție prin război din partea unei țări mai cu posibilități, să ne ajute să scăpăm de jegurile pro-jidănești, pro-homosexuali, pro distrugători de neam de tineret responsabili de manelizare cocalarizată. Pot fi și victime colaterale, să sperăm că majoritatea vor fi interlopii ajutați de uniunea europeană să țină cartiere întregi în frică. Noi clar că dormim în 2018. Și ăia treji li se bălăngăne în străinătate. Ia să piardă România un timp să vadă toți din afară adevărata față a străinilor când numai avem țară. Zic că am merita.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii