Noutăți

Viola, Violeta sau Panseluța, floarea lunii februarie

Viola este un gen de plante cu flori din familia Violaceae, care cuprinde aproximativ 400-500 specii răspândite în toată lumea, în principal în zonele temperate ale emisferei nordice, dar și în Hawaii, Australasia și Anzii Cordilieri din America de Sud. Acest gen de plante se dezvoltă de regulă în zone umede și ușor umbrite. Datorită răspândirii sale pe toate meridianele globului, luna februarie este luna în care această floare cunoaște momentul ei culminant.

violet-small-flower-wallpaper-awesome-10r8z1hc0n
Din cele peste 500 de specii imprăștiate în toată lumea, cele mai cunoscute specii în România sunt Violeta și Panseluța (viola tricolor). Drintre ele, se spune că Violeta africană înveseleşte casa tot anul, cu florile ei, iar Violeta de Parma este cea mai îndrăgită și cea mai romantică!

rs-zhar-ptitsa-s-repkina_08128600Violeta africană

index-horzVioleta de Parma

images

gathering_violets

viola-tricolor-pansy-flower-closeup-1sursa: homegardening.com

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Viola, Violeta sau Panseluța, floarea lunii februarie

  1. Vioreaua,violeta..creste la noi in prima jumatate a lunii aprilie ,in zonele nelucrate din spatele gradinilor prin iarba matasoasa de sub prunii crihini si prin cringurile cu tufe rare de pe malurile apelor, parfumind aerul.Noi le culegeam si le mai culegem pentru improspatarea aerului.Ajunse in rondourile cu flori sau in gradinitele umbrite ,mai infloresc o data in toamnele lungi.

  2. Multumim mult pentru articol D-na Madalina Diaconu!

    Si in regiunea noastra inforeste primavara aceasta floare delicata si parfumata…(am o adevarata pasiune pentru ea, inca din copilarie…)

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii