Noutăți

Viktor Orban, în fața Parlamentului European: Soros, speculatorul care a distrus viețile a milioane de europeni „este stimat aici și primit la cele mai înalte niveluri”!

 •  
 •  
 •  

După cum ne informează ActiveNews, premierul maghiar Viktor Orban a emis declarații incendiare și a lansat o serie de acuzații dure la adresa lui George Soros, din Parlamentul European, după ce miliardarul american a fost primit în ajun de către înalți oficiali ai UE. Orban s-a prezentat în fața Parlamentului European pe durata dezbaterilor asupra controversatei legi cu privire la universitățile străine din Ungaria, printre care și Universitatea Central Europeană.

Inițial, premierul maghiar a fost aspru criticat de către belgianul Guy Verhofstadt, liderul ALDE, care l-a comparat pe liderul maghiar cu Brejenev sau cu Stalin: „Cât de departe veți merge? Veți arde cărți? Veți arde cărțile lui Kertesz? Ale lui Konrad? Ale lui Sandor Marai?

Potrivit ActiveNews, a urmat apoi discursul lui Orban, care l-a criticat extrem de dur pe americanul de origine maghiară George Soros: „George Soros, speculatorul american care a distrus viețile a milioane de europeni, care a fost amendat pentru speculații în Ungaria, un adversar pe față al Europei, este stimat aici și primit la cele mai înalte niveluri”. În acest mod, Orban și-a exprimat puternica nemulțumire față de primirea miliardarului de către președintele Comisiei, arată sursa precizată.

Am venit aici să-mi apăr țara”, a continuat Viktor Orban, după ce Comisia Europeană a anunțat declanșarea procedurii de infringement contra Ungariei, din cauza legii care vizează instituțiile de învățământ superior străine, relatează ActiveNews.

Totuși, primul ministru al statului vecin a ținut să spună că nu este împotriva Uniunii Europene, adăugând că Ungaria are dreptul la opinie, în calitate de stat membru al UE: „Ungaria este o țară mândră, ungurii sunt europeni, adepți ai valorilor creștine, și vor să fie ascultați când doresc să ia o decizie”. Cu același prilej, l-a acuzat pe George Soros că a pus la cale și a susținut financiar procesul de migrație ce afectează actualmente Europa.

b

Text: Tomi Tohaneanu

Sursa: ActiveNews


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on Viktor Orban, în fața Parlamentului European: Soros, speculatorul care a distrus viețile a milioane de europeni „este stimat aici și primit la cele mai înalte niveluri”!

 1. Premierul maghiar, pentru a avea aceasta tarie din cuvântarile sale, s-a asigurat intai de sustinerea poposului – daca va amintiti, nu cu mult timp in urma, chiar pe acest site se discuta despre chestionarul prin care conducerea de la Budapesta a interogat populatia despre optiunile acestera cu privire la problemele “fierbinti”, primirea de refugiati si relatia cu UE. Toata admiratia, pentruca a inteles la timp menirea sa. In acelasi timp in care Dânsul are intelegere (“ureche”), pentru vointa poporului, poporul il stimeaza!
  Intre timp, ce facem noi in România? Cum prindem câte un presedinte, nou sau vechi, tot focusul pe el, pe toaletele nevestelor, in general pe toate lucrurile lui negative, daca nu le are le inventam, si, cum o dai, nici unul nu iese bun la numaratoare!
  Când vom invata si noi sa dam putere liderilor nostri, cel putin prin respect, atunci vom avea si noi lideri puternici. Si ei sunt tot oameni ca si noi. Este atat de simplu!

 2. Pt cei care credeau altceva despre UE: aceasta nu este decat o carutza a lui Soros, iar conducatorii ei nu sunt decat valetii acestuia! La aceasta carutza s-a inhamat practic, Romania!

 3. Constantin Sergiu // 30 aprilie 2017 at 22:05 // Răspunde

  Ciocârlia vorbești numai aiureli

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii