Noutăți

Video: Prietenia emoționantă dintre un tigru și un țap

Vizitatorii unei grădini zoologice din Siberia pot fi martorii unei prietenii cel puțin neobișnuite. Aici, în Primorsky Safari Park, din Vladivostok, Rusia, tigrul Amur și țapul Timur își petrec împreună zilele jucându-se și având grijă unul de altu. Până la sfârșitul lunii noiembrie 2015, Amur, unul dintre ultimele tigrii siberieni rămași în viață, nu a arătat niciodată un asemenea comportament față de vreun alt animal, până la întâlnirea cu Timur, un țap tânăr care nu mai văzuse niciodată un tigru și nu fusese învățată să se teamă de aceștia, așa că la vederea tigrului, țapul a decis să se joace cu acesta în loc să fugă, iar de atunci cei doi sunt de nedespărțit susțin îngrijitorii. Mai mult, Amur are mare grijă de prietenul său erbivor oferindu-i căldura corpului său masiv în zilele geroase de iarnă.

trigru

Relația neobișnuită a stârnit tot felul de reacții, atât din partea experților cât și a oamenilor simpli. Vladimir Krever de la WWF-Rusia credea la început că prietenia nu va dura foarte mult timp. “Prietenia dintre tigru și țap va fi de scurtă durată, cel mult o săptămână”, a declarat acesta. Însă acum recunoaște că s-a înșelat, ceea ce îl determină să conștientizeze faptul că de fapt știm atât de puține lucruri despre necuvântătoare și modul lor de a relaționa și că noi, oamenii, avem tendința de a eticheta lucrurile doar privindu-le dintr-un anumit unghi, după manuale.

De Sărbători, Timur și Amur au primit porțiI duble de hrană și admiratori, tot mai mulți turiști din Rusia fiind atrași de povestea lor.

sursa: odditycentral.com

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Video: Prietenia emoționantă dintre un tigru și un țap

  1. cristian c. n. // 12 ianuarie 2016 at 11:06 // Răspunde

    Pentru revigorarea situatiei economice a crescatorilor de animale de la noi,ar fi ideala aparitia unei rase noi de capre care dau lapte mult si au piele de tigru.Cred ca stirea este felsa;Amur asteapta ca Timur sa se mai ingrase.

  2. ,,O capra in libertate,moartea ta”!Bietul tigru!Cred ca este prea tinar sa fi aflat asta!O sa ramina doar o amprenta vargata pe sol.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii