Noutăți

Video National Geographic. Privește un căluț de mare, mascul, dând nastere la 2000 de pui

Căluții de mare sunt cu adevărat unici; și nu doar din cauza formei lor neobișnuite. Spre deosebire de majoritatea altor pești, ei sunt monogami și se împerechează pe viață.  Ei sunt printre puținele  specii de animale de pe Pământ în care masculul naște puii.

Căluții de mare pot fi întâlniți în apele tropicale puțin adânci și temperate din întreaga lume.  Acești pești care înoată în poziție verticală pot varia în dimensiune de la 1,5 cm la 35 cm lungime.

Căluții de sex masculin sunt echipați pe partea frontală cu un fel de marsupiu pentru puiet. Atunci când se împerechează, femela depozitează ouăle în marsupiul masculului, iar acesta  le fertilizează. El poartă ouăle în marsupiu până ce eliberează în apă căluți miniaturali complet formați.

Din cauza formei corpului lor, căluții sunt înotători destul de nepricepuți și pot muri cu ușurință de epuizare atunci când sunt prinși în furtună. Ei se propulsează  utilizând o aripioară mică de pe spate, care flutură de până la 35 de ori pe secundă.

Există în jur de 35 de specii de căluți de mare. Cu toate acestea, poluarea și pescuitul agresiv al căluților de mare, în principal pentru a fi utilizați în medicina tradițională din Asia, au făcut ca mai multe specii să fie pe cale de dispariție.

Traducere și adaptare, Ancuța Motoianu

Sursa: nationalgeographic.com,

Sursa foto: nationalgeographic.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii