-->

Noutăți

Video: Motoclicleta zburătoare intrată în dotarea poliției din Dubai. La ce înălțime zboară și ce viteză atinge?

Dubaiul se transformă din ce în ce mai mult într-un oraș al viitorului. Și dacă până mai ieri lumea era obișnuită deja cu roboții care patrulează pe străzi, acum autoritățile au înființat și primul departament de polție care se deplasează pe hoverbike-uri.

Potrivit polițiștilor din Dubai, noua mașinărie îi poate ridica pe oamenii legii la înălțimi de până la 5 metri și poate atinge o viteză de până la 70 km/h. „Motocicleta zburătoare” poate susține o greutate de până la 300 de kilograme, iar bateria ține 25 de minute. Aceasta va fi folosită pentru dirijarea traficului din zonele aglomerate. Este proiectată de firma rusească Hoversurf și are prevăzut inclusiv un sistem de siguranță construit în timpul dezvoltării, care împiedică pilotul să piardă controlul vehicului zburător.

Directorul executiv al Hoversurf, Alexander Atamanov, a anunțat pe Facebook că firma și poliția din Dubai au semnat un memorandum de înțelegere care va permite Hoversurfului să înceapă producția în masă a acestor motocliclete pentru Dubai.

sursa: http://mashable.com/2017/10/13/dubai-police-hoverbike/#gWRimkhlikqL

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii