Noutăți

VIDEO. Guvernul Franței a luat-o razna: Lunetiști mobilizați împotriva manifestanților de la Paris

Romania Libera: Numeroase ciocniri violente între forţele de ordine şi sute de protestatari au izbucnit sâmbătă pe bulevardul Champs Elysees din Paris, în timpul celui de-al treilea protest naţional al ”vestelor galbene”. La aceste proteste participă în principal francezi săraci, care se revoltă împotriva politicii fiscale şi sociale a Guvernului, în special faţă de creşterea preţurilor la carburanţi.

Maşini incendiate, bariere rupte, bucăţi de caldarâm aruncate: scene de o “violenţă rar întâlnită” au avut loc în Capitala franceză, a denunţat prim-ministrul Edouard Philippe, care s-a declarat “şocat”.

Protestele “vestelor galbene”, numele sub care este cunoscută această mişcare creată pe reţelele de socializare, fără tutela vreunui partid sau sindicat, au fost determinate de anunţul Guvernului francez privind scumpirea carburanţilor. Stimulată de sprijinul a două treimi din francezi, potrivit sondajelor, şi de succesul unei petiţii pentru scăderea preţului carburantului la pompă, care a depăşit un milion de semnături, mişcarea continuă la 15 zile de la lansare. Sâmbătă, aproximativ 36.000 de persoane au demonstrat în toată Franţa, dintre care 5.500 de persoane la Paris, potrivit autorităţilor.

Un videoclip care circula pe internet duminică prezenta mai mulți lunetiști din forțele special franceze fiind plasați pe un acoperiș din zona bulevardului Champs-Elysee, nu departe de Arcul de Triumf (Poți vedea videoclipul mai jos). Sute de demonstranți erau prezenți la câteva sute de metri distanță de lunetiști, zona protestului fiind plină de fum de la torțele manifestanților. (Citește mai mult: RomaniaLibera.ro)

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on VIDEO. Guvernul Franței a luat-o razna: Lunetiști mobilizați împotriva manifestanților de la Paris

  1. Cred ca daca se intampla in Ro eram deja dati afara din ue cu multa ue…dubla masura.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii