Noutăți

VIDEO – Cum se reglează corect oglinzile retrovizoare la maşină. Ce reprezintă unghiul mort şi cum se poate anula

Adevarul.ro: Felul în care majoritatea şoferilor reglează oglinzile retrovizoare ale autoturismelor duce la apariţia aşa-numitelor „unghiuri moarte”. Aceasta însemană că, atunci când vine din spate un alt autoturism, care depăşeşte, există câteva momente în care acesta „dispare” din raza vizuală a şoferului.

În procesul de reglare a oglinzilor retrovizoare trebuie luată în calcul şi oglinda interioară. Oglinda interioară trebuie reglată pentru a cuprinde zona din spatele maşinii. Oglinzile laterale trebuie să permită vizualizarea unghiurilor moarte din lateralele autovehiculului, nu să cuprindă aceeaşi zonă ca şi oglinda interioară.

Dacă oglinzile retrovizoare nu sunt poziţionate corect, şoferul nu va fi capabil să urmărească o parte din drum. Pentru a evita zonele oarbe, oglinzile trebuie reglate în aşa fel încât şoferul să vadă tot drumul din spate şi, respectiv, şi maşina care se deplasează în spate.

În primul rând se reglează scaunul şoferului în poziţia dorită. Se apleacă capul până când atinge geamul din stânga şi se ajustează poziţia oglinzii până când abia se mai vede bara spate. Se schimbă apoi poziţia spre dreapta, la o distanţă similară (aproximativ în dreptul oglinzii interioare) şi se fac reglajele pentru oglinda din dreapta.

Făcând reglajul în acest fel se pot observa obiectele din unghiurile moarte fără a fi necesară schimbarea poziţiei capului. Traficul din spate poate fi observat în oglinda retrovizoare. Ajustate corect, o maşină care vine din spate va fi iniţial vizibilă în oglindă centrală după care se va putea urmări într-una din oglinzile laterale iar când depăşeşte, la un moment dat, trebuie să fie vizibilă atât în oglindă cât şi în cimpul de vedere.

Citeste mai mult: adev.ro/p03zxh


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii