Noutăți

VIDEO: Cum se obține varza artificială și orezul din plastic? Iată ce “bunătăți” se mănâncă pe lumea asta…

 •  
 •  
 •  

Cu siguranță nu cunoaștem tot ce cumpărăm de pe galantar, ce surprize ne oferă legumele și alte alimente din import! Însă știm cu siguranță că agricultura din România suferă din cauza acestor importuri care au invadat piața autohtonă, fenomen care are loc și în alte țări.

Iată mai jos, un exemplu trist din China și Japonia, sau mai bine spus un exemplu îngrijorător, vis a vis de trei produse care nu numai că se consumă cu poftă, dar sunt oferite și copiilor fără a se ține seama de repercursiuni! Doar mințile bolnave ale celor care au inventat cu bună știință aceste lucruri pot fi mândre de realizarea lor! Ce este însă mai dureros, este acceptul autorităților și încurajarea vânzării către public a acestor produse.

Amidonul si coloranții artificiali alimentari par a fi rețeta ideală pentru a obține, de fapt pentru a înlocui, tot ce știm că este bun și sănătos din grădina și ograda bunicilor! În aceeași categorie intră și orezul din plastic, carnea din lipici sau ouăle false produse din gelatină, coloranți și alte chimicale periculoase pentru sănătatea noastră.

Oare pe piața din România au ajuns aceste produse? Există un sistem de control minuțios al produsele, în primul rând cele alimentare, care parvin de le diverse firme prin diverse contracte de import? Ce măsuri iau autoritățile pentru a avertiza populația de existența acestor produse false care pot ajunge pe piață în mod ilegal?

Într-un articol publicat de John Foley pentru compania media Reuters, se atrage atenția asupra produselor false care le înlocuiesc pe cele naturale cu precădere pe piața de desfacere și consum din China. Foley subliniaza în materialul său: “Cei săraci obțin cele mai proaste oferte, deoarece acestia nu-și permit să cumpere produse ecologice, sau de import, ca o alternativă.” (Reuters.com)

Web-site-ul franțusezc Dailymotion postează video clipuri cu obținerea produsele vegetela false în China și Japonia, ca un semnal de alarmă nu numai pentru consumatorii chinezi și japonezi dar și pentru presupușii consumatori din alte țări unde aceste produse ar putea intra ilegal datorită prețului scăzut.

Redăm mai jos trei videoclipuri care arată cum se obține varza artificială, cum arată un ou din gelatină și cum este realizat orezul din plastic în două dintre țările cu o puternică industrie a exportului: China și Japonia.

 

Mădălina Corina Diaconu

sursa: youtube, india.com, reuters.com, dailymotion.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

9 Comments on VIDEO: Cum se obține varza artificială și orezul din plastic? Iată ce “bunătăți” se mănâncă pe lumea asta…

 1. Am intrebat pe cineva din Japonia si nu este tocmai real. Cel putin in parte . Se fac astfel de componente alimentare dar destinatia lor nu este alimentara ci de vitrina. Un produs proaspat nu tine si nu arata apetisant intr-o vitrina de prezentare, se ofileste, se usuca. Acesti inlocuitori au destinatia vitrinelor de prezentare produse.

 2. Apai,nu-i chiar asa bai!Daca am schimbat sarea de masa cu dolomita,am observat,(bine,cu exceptia unui usor crontanit in dinti),ca subiectii erau la fel de furiosi si flaminzi, ca si inainte de masa…

 3. De acord cu assiris, multe alimente se reproduc in silicon sau alte materii de catre stilisti pentru vitrine sau fotografii culinare. De exemplu, cand vedeti un hamburger, nu pot face o fotografie corecta cu carnea prajita, in loc vor pune sau unul crud colorat , branza nu va fii topita, pentru ca estetic nu va fii frumos. De alfel, uitati-va bine, se prefac ca musca din hamburger si mesteca, dar in realitate nici nu l-au atins, in publicitatile TV.

 4. In cazul orezului eu cred ca este o confuzie, o gluma proasta ori pur si simplu o dezinformare gtosolana, Eu vad acolo doar un simplu granulator de mase plastice reciclate in functiune

 5. Nu mai mintiti tineretul cu INTERNETUL

 6. Nu cred…e vrajeala…

 7. Incredibil cum va duce capul sa scoateti un articol din nimic – sunt curios ce fumati cand le scrieti!!!
  Filmuletul din imagine prezinta cum se face salata pentru display – chestiile alea nu sunt pentru consum si nu le-ar manca nici dracu pentru ca nu au gust – sunt din plastic!

 8. Vrajeala sau nu este bine sa distingem produsele naturale de cele contrafacute, sa cumparam doar de la distribuitori de incredere. Eu sunt sigur ca astfel de produse sunt puse in vanzare cu un pret mult mai mic. Eu intotdeauna am fugit de super oferte, chiar daca am platit un pic mai mult, am preferat un produs de calitate, chit ca vorbim aici de mancare, imbracaminte sau orice altceva, intotdeauna daca platesti putin primesti putin.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii