Noutăți

VIDEO: Airlander, cea mai mare aeronavă, s-a prăbușit în timpul testelor

Airlander 10, cea mai mare aeronavă din lume s-a prăbușit în timpul celui de-al doilea zbor de test. Incidentul nefericit a avut loc la baza aeriană Cardington din Marea Britanie în momentul în care aeronava se pregătea să aterizeze. Nu este clar dacă nava a suferit pagube majore în timpul accidentului.

Aeronava a agățat mai întâi un stâlp de telegraf aflat la aproximativ două câmpuri depărtare. Apoi s-a îndreptat destul de bizar către locul de aterizare, nu a mai avut o traiectorie solidă”, a declarat un martor ocular.

Airlander 10 a costat 25 milioane de lire sterline iar dezvoltatorii cred că acest tip de aeronavă ar fi perfect pentru efectuarea unor misiuni de supraveghere, livrări de produse sau oferirea de servicii de comunicații în zonele greu accesibile.

Airlander are o autonomie de zbor de 14 zile și poate atinge viteze de circa 145 km/h. Se poate înălța la o altitudine de 6.000 de metri, cu o încărcătură de 10 tone. Aparatul folosește heliu, circa 1,3 milioane de metri cubi, suficient pentru a umple 15 săli uriașe de spectacole. Are o lungime de 92 de metri, o înălțime de 26 de metri și o lățime de 43 metri.

sursa:independent.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on VIDEO: Airlander, cea mai mare aeronavă, s-a prăbușit în timpul testelor

  1. La cat de rar si greu de gasit heliul cu atat isi bat joc mai tare de el! Cata risipa, 1,3 milioane de metri cubi folositi aiurea si care nu mai pot fi deloc recuperati deoarece heliul fiind mai usor decat aerul ajunge in spatiu si adio!

  2. De ce publicati farasa verificati?? Vreti sa cadeti in ridicol?? Speram mai mult atentie!
    Doua articole despre acelasi obiectiv cu diferente mari!! Si apar pe aces site la diferenta mica de timp si cu eroare de milioane de lire sterline?? Raspundeti sau imi stergeti comentariu??
    http://www.cunoastelumea.ro/cea-mai-mare-aeronava-din-lume-a-facut-primul-zbor-de-test/ aici srieti: Construcția lui Airlander a costat în jur de 80 de milioane de lire sterline. Are patru motoare, două în față și două în spate, iar primele zboruri comerciale și de agrement cu pasageri vor începe de anul viitor. O noutate cu care vrea Airlander să cucerească lumea este și faptul că poate decola vertical, similar unui elicopter, ceea ce îl face foarte eficient, neavând nevoie de piste.
    In celalat articol -adica in acest articol – scrieti: Airlander 10 a costat 25 milioane de lire sterline iar dezvoltatorii cred că acest tip de aeronavă ar fi perfect pentru efectuarea unor misiuni de supraveghere, livrări de produse sau oferirea de servicii de comunicații în zonele greu accesibile. Care e adevarul?? Daca aveti verticalitate raspundeti nu stergeti comentariu meu!!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii