Noutăți

Curiozități: Aceasta este cea mai mare și mai grea bicicletă din lume. Cântărește peste o tonă. Video

Folosindu-se de o mulțime de resturi de fiare vechi și anvelope de la camionete, germanul Frank Doza a reușit să creeze cea mai mare și grea bicicletă din lume. Bărbatul în vârstă de 49 de ani se declară un împătimit al mersului pe două roți, iar ideea unei asemenea biciclete i-a venit după ce a urmărit pe viu mai multe etape din Turul Franței la ciclism.

Cred că bicicleta lui este senzațională. Sunt mândră și mulțumită că a făcut-o”, a declarat doamna Doza, cea care îi este alături lui Frank de mai bine de un deceniu.

bicicleta1

Pentru construcția acesteia Frank a cheltuit circa 4.700 de dolari însă susține că fiecare ban investit a meritat –  acum se poate mândri cu cea mai mare și grea bicicletă din lume. Cântărind 1,8 tone bicicleta a fost deja inclusă în Cartea Recordurilor, detronând vechiul record stabilit de bicicleta belgianului Jeff Peeters, care cântărește „doar” 860 de kg.

Pentru a putea ajunge în Cartea Recordurilor, Frank a trebuit să demonstreze faptul că aceasta este complet funcțională. De aceea, în fața a peste 5.000 de oameni, germanul a reușit să pedaleze circa 100 de metri dovedind astfel că bicicleta poate fi folosită cu succes. Sigur, viteza de deplasare nu a fost una demnă de un tur de ciclism, însă bună pentru a-l face pe acesta cunoscut în întreaga lume.

sursa: odditycentral.com/

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii