Noutăți

VICTORIE pentru libertatea cuvântului, în SUA. Clericii vor putea critica avortul și „căsătoriile” homosexuale fără teama de-a mai fi sancționați, ca până acum!

După cum ne informează ActiveNews, pentru a promova libertatea religioasă președintele Trump a semnat, cu prilejul Zilei Naționale a Rugăciunii, o ordonanță executivă prin care dă dreptul clericilor, pastorilor și reprezentanților cultelor religioase în genere să exprime opinii de natură politică fără a se mai teme sancțiuni, ca până acum.

Așa cum arată sursa precizată, ordonanța lui Donald Trump pune capăt sancționării, pe cale judecătorească sau administrativă, a creștinilor (și nu numai) care se opun așa ziselor „căsătorii” între persoanele de același sex sau avortului și care își exprimă în public aceste convingeri.

b

Acest decret semnat de către Donald Trump va extinde libertățile religioase în detrimentul comunității LGBT, anunță The New York Times, unde se susține și că „liderii religioși conservatori, care au fost susținători fervenți ai candidaturii lui Trump, l-au îndemnat pe președintele SUA să elibereze organizațiile religioase de regulile impuse de catre Obama, care-i protejau de discriminare pe homosexuali, lesbiene și alte asemenea categorii”.

Donald Trump a făgăduit să ocrotească libertatea religioasă. Până în prezent, în SUA au funcționat prevederile introduse de către Lyndon Johnson, potrivit cărora o organizație religioasă pierde facilitățile de natură fiscală în situația în care adoptă o poziție „pro” sau „contra” unui candidat într-o campanie electorală.

Însă, mai precizează ActiveNews, prin ordinul semnat de președintele Trump, cultele religioase vor putea lua parte în mod activ la viața politică. „Voi elimina și voi distruge amendamentul lui Johnson, permițând reprezentanților credinței să vorbească liber, fără să se teamă de vreo persecuție”, anunța Donald Trump la puțină vreme după ce și-a luat în primire prerogativele prezidențiale.

a

Text: Tomi Tohaneanu

Sursa: ActiveNews


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on VICTORIE pentru libertatea cuvântului, în SUA. Clericii vor putea critica avortul și „căsătoriile” homosexuale fără teama de-a mai fi sancționați, ca până acum!

  1. De un astfel de președinte ar avea nevoie si Romania. Acest flagel (lgbt) care a distrus societatea are drepturi mai mari decât familia milenara in multe tari dezvoltate. Speram ca oameni cu principi sănătoase sa guverneze țările din lumea întreaga. Doamne ajuta!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii