Noutăți

Viața secretă a lui Walt Disney ca informator fidel al FBI

  •  
  •  
  •  

Numele lui Walt Disney este cunoscut de aproape toată lumea. Filme realizate de studioul fondat de celebrul animator american, precum „Robin Hood”, „Lion King” și „Wonderland”, continuă să fie urmărite în lumea întreagă.

Dar ți-ai fi imaginat vreodată că Disney a lucrat pentru FBI?

Potrivit unor dosare vechi, Walt Disney colabora strâns cu această instituție. Și nu a fost o relație de scurtă durată. Părintele lui Mickey Mouse a „turnat” la FBI timp de 26 de ani, între 1940 și 1966, anul în care a murit…

Disney și-a transformat numele într-un brand global, care domina industria filmului, a parcurilor tematice și a vacanțelor. De-a lungul vieții sale, a luat niște decizii strălucite și a generat un profit uriaș.

Însă, înainte de orice, și-a făcut niște conexiuni cu oameni forte puternici. Una dintre aceste conexiuni îl includea pe J. Edgar Hoover, omul care conducea FBI-ul.

Puțini cunosc legăturile strânse ale lui Disney cu FBI-ul. Prima persoană care le-a supus atenției publicului a fost Marc Eliot, un scriitor care se documenta pentru o carte despre mogul.

În timpul cercetărilor sale, folosindu-se de legea liberului acces la informații, Eliot a descoperit documentele care alcătuiau dosarul de la FBI al lui Walt Disney. Dosarul a fost verificat și de investigatori de la New York Times.

Dosarul avea 750 de pagini (unele pot fi studiate aici), însă cele mai multe erau clasate. Dar cele care erau accesibile erau oricum foarte interesante.

Mai mult: Incredibilia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii