Noutăți

Viața pe insula de corali. Povestea locuitorilor de pe Santa Cruz del Islote

Santa Cruz del Islote este o mică insulă de corali din arhipelagul San Bernardo, largul coastelor Columbiei. Mica insulă este „acasă” pentru 1.200 de persoane, aceasta având o densitate a populației de patru ori mai mare decât celebra insulă Manhattan. Însă, Santa Cruz del Islote nu este nici pe departe Manhattan. Oamenii de aici trăiesc într-o sărăcie greu de descris. Nu există nici un sistem de apă sau de canalizare curentă. Energia electrică este furnizată timp de doar cinci ore pe zi, dintr-un generator, nu există dispensar, poliție, farmacie și nici economie. Deci, de ce trăiesc oamenii aici?

Povestea spune că în urmă cu aproximativ 150 de ani, un grup de pescari din orașul de coastă Baru, aflat la aproximativ 50 de km distanță, au venit în aceste ape pentru a pescui. Pentru că i-a prins refluxul, au fost nevoiți să se adăpostească pe această insulă. Au fost plăcut surprinși să descopere că insula nu avea țânțari, o raritate în zonă. Povestea spune că oamenii au dormit atât de bine în noaptea aceea încât au decis să rămână pentru totdeauna.

viata4 viata3-jpg viata3

Astăzi, pe insulă sunt 90 de case, două magazine, o discotecă și o școală. Spațiul este atât de redus încât multe dintre structuri sunt extinse deasupra apei cu ajutorul unor platforme. Singurul spațiu liber este o curte de aproximativ jumătate din dimensiunea unui teren de tenis unde oamenii se adună pentru a discuta și socializa.

viata1 viata2 viata5

sursa:  CNTraveller / Colombia Reports / Frontrunner Magazine

traducere si adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii