Noutăți

Viaţa în locul unde ploaia nu se opreşte niciodată…

Mawsynram, primeste aproape 12 mc/mp de precipitaţii într-un an mediu, iar marea majoritate a ploilor cad în cursul lunilor musonului. Prin comparatie, în România, cad în medie 637 mm/mp/an, iar la altitudiniea la care se află acest sat, în România, media precipitaţiilor nu trece de 800-1000 mm/mp/an. Satul este situat la altitudinea de 1400 de metri în Districtul East Hills Khasi din nord-estul Indiei, la 56 km de Shillong. Potrivit Guinness World Records, Mawsynram a primit cea mai mare cantitate de precipitaţii în anul 1985: 26.000 litri/metru pătrat.

Localnicii s-au adaptat climatului neprietenos, cum au putut mai bine. Spre exemplu, elevii se duc la şcoală pe poduri făcute din rădăcini ale arborelui de cauciuc, pentru că lemnul obişnuit putrezeşte după circa 30-40 de zile din cauza ploilor ce cad aproape continuu. De asemenea, adulţii care lucrează pâmănturile se protejează de ploaie cu ajutorul unor umbrele speciale, create din frunze bambus ce le acoperă întregul corp.

rrwrw

Dar de ce plouă atât de mult aici? Ei bin, pe timpul verii, curenţii de aer care se îndreaptă spre no, pe deasupra vastelor câmpii din Bangladesh, adună foarte multă umezeală. Norii astfel formaţi ajung deasupra acestui sat, unde dealurile sunt abrupte şi practic blochează trecerea curenţilor, iar astfel norii se descarcă aici.

Mawsynram-India

sursa:http://www.tribuneindia.com/2003/20030824/main8.htm


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Viaţa în locul unde ploaia nu se opreşte niciodată…

  1. nu-i un loc bun de trai acolo. totata viata ud leoarca !

  2. totusi oamenii sunt capabili sa se adapteze la aproape orice loc, pana la cele mai izolate locuri de pe pamant, e remarcabil acest fapt.

  3. Dar din pacate asa va fi si in Romania.
    In orasele mari , de aceea trebuie construite labirinturi subterane ca si cele de la Capadochia si cele de la Odessa.
    Numai Slanic Prahova si Turda are adaposturi subterane si nu are treaba cu ploaia.
    Astfel oamenii cand merg la serviciu, si copii cand merg la scoala sa mearga numai pe sub pamant, sa nu iasa la suprafata.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii