Noutăți

Viața în îndepărtatul Vietnam (galerie foto)

Republica Vietnam (Cộng Hòa Xã Hội Chủ Nghĩa Việt Nam în vietnameză) este un stat afla în Asia de sud-est. Se învecinează cu Laos la V, cu Cambodgia la S-V, cu China la N și cu Marea Chinei de Sud la E. Vietnam are cca 1.650 km lungime și o lățime ce variază între 56 km și 550 km. Nordul Vietnamului este muntos, aici aflându-se Fan-si-pan, cel mai înalt vârf al acestei țări (3.147 m). Fluviul Roșu este principala apă curgătoare. În sudul Vietnamului se află delta fluviului Mekong. Între deltele celor 2 fluvii se găsește o câmpie joasă. Zona împădurită numită Cordiliera Annamului acoperă partea de cest și centrul Vietnamului, reprezentând 2 treimi din suprafața totală a țării.

Nordul statului este bogat în resurse minerale, în special antracit și fosfați. Pe coasta de sud există câteva resurse de petrol. Se cultivă orez, banane, trestie de zahăr, cafea și ceai. Guvernul a adoptat câteva reforme capitaliste pentru stimularea economiei…

Dincolo de toate aceste date tehnice, viața în Vietnam caută să își urmeze cursul firesc, după traumele provocate de războiul lung și distrugător cu americanii… Câteva fotografii pitorești ne vorbesc despre frumusețea acestei țări:

vietnam6 vietnam5 vietnam4 vietnam3 vietnam2 vietnam1

 Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: boredpanda.com

sursa: ro.wikipedia.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii