Noutăți

Viață de dictator: Iosif Stalin – tiranul pasionat de biliard și flori…

  •  
  •  
  •  

Astăzi, Iosif Stalin este considerat unul dintre cei mai malefici oameni din istorie, iar abuzurile și crimele cărora le-au căzut victime milioane de oameni le depășesc ca magnitudine pe cele comandate de Adolf Hitler.

Iosif Stalin nu era de origine rusă. Era originar din Georgia, regiune ocupată de Rusia în 1801. Numele său adevărat era Ioseb Besarionis dze Djugașvili și s-a născut pe 18 decembrie 1878 în Gori. În copilărie, viitorul dictator era poreclit Soso, un diminutiv al prenumelui Ioseb. Stalin s-a născut într-o familie săracă.

Tatăl său era un cizmar alcoolic, iar mama lui era spălătoreasă. La vârsta de 7 ani, băiatul s-a îmbolnăvit de variolă, boală care i-a lăsat urme adânci pe față. Când a ajuns la cârma Uniunii Sovietice, aceste urme erau deja șterse din fotografiile oficiale.

Dictatorul sovietic avea doar 1.63 metri înălțime. Ca să pară mai înalt, purta pantofi cu talpa groasă și stătea cocoțat pe platforme în timpul paradelor sau când ținea discursuri.

Unele dintre cele mai surprinzătoare curiozități despre Iosif Stalin se referă la pasiunile pe care le avea. În decembrie 1895, mama lui l-a trimis să studieze la seminarul teologic din capitala Georgiei, Tbilisi.

Citește mai mult: Incredibilia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii