Noutăți

Via Krupp – unul dintre cele mai frumoase drumuri insulare din lume. Galerie foto

Unul dintre cele mai frumoase drumuri insulare din lume se află pe insula Capri din Marea Tireniană, în sudul golfului Napoli. Drumul denumit Via Krupp este pavat cu dale de piatră şi face legătura între zona rezidenţială a San Giacomo, grădinile lui Augustus şi portul Marina Piccola.

Construită între 1900 şi 1902, drumul străbate o distanţă verticală de aproximativ 100 de metri, cu benzi în serpentină tăiate şi agăţate de stâncă atât de aproape una de alta, încât par să se suprapună.

Între 1976 şi 2008, Via Krupp a fost închisă din cauza unor alunecări de teren. Chiar dacă era închisă, mulți turişti se încumetau să ajungă aici atrași de „această operă de artă” comandată de magnatul german al oţelului Friedrich Alfred Krupp, construită în secolul al XX-lea de către inginerul lui, Emilio Mayer. Krupp deținea în zonă 2 iahturi, iar drumul i-a oferit o legătură între hotelul de lux în care era cazat şi portul Marina Piccola, unde cele două ambarcațiuni erau ancorate.

Drumul… se deplasează cu o pantă constantă iar cei care-l parcurg nu resimt oboseala, nici la urcare, nici la coborâre, pentru că descoperă la fiecare întoarcere o nouă vedere, o nouă viziune a cerului sau a coastei, pe care fiecare pas o ajută să reînnoiască”, declara R. Pane, în anul 1965.

via-krupp-capri-76 via-krupp-capri-98 via-krupp-capri-12[1] via-krupp-capri-14[2] via-krupp-capri-32 via-krupp-capri-1235 via-krupp-capri-62 via-krupp-capri-52 via-krupp-capri-42
sursa: Capri.com / Telegraph / Capri-island.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii