Noutăți

Vesna Vulović – femeia care a supraviețuit unei căderi de la peste 10.000 de metri. O cădere fără parașută!

În ianuarie 1972, avionul în care Vesna Vulović lucra ca stewardesă s-a prăbușit de la înălțimea de 10.160 de metri, într-o localitate din fosta Cehoslovacie (actualmente Republica Cehă). Lucru de necrezut, Vesna Vulović a supraviețuit prăbușirii avionului, care efectua un zbor pe ruta Stockholm-Belgrad. La momentul prăbușirii, Vesna Vulović (1950-2016) avea 22 de ani.

Prăbușirea aparatului de zbor a avut loc, după cum s-a constatat mai târziu, în urma unei explozii puternice petrecute în partea din față a compartimentului de bagaje. Serviciul de informații cehoslovac, ce a investigat circumstanțele suspecte ale catastrofei aviatice, a dovedit că a prăbușirea a fost una provocată, prin amplasarea în cală a unei bombe cu ceas.

b

Stewardesa de 22 de ani a fost singura supraviețuitoare. În urma căderii împreună cu avionul grav avariat de la peste 10.000 de metri înălțime, tânăra femeie s-a ales cu o fractură craniană, cu trei vertebre fracturate, dintre care una sfărâmată, cu ambele picioare rupte. Vesna Vulović a avut șansa de a fi găsită, între resturile aeronavei prăbușite, de către un bărbat care, având serioase cunoștințe medicale, i-a acordat primul ajutor într-un mod profesionist.

A stat în comă vreme de aproape o lună și, după aceea, o perioadă a fost paralizată de la brâu în jos, dar vârsta și (probabil) rezistența sa deosebită și-au spus cuvântul. A mai trăit 44 de ani, după ce, într-un mod incredibil, a reușit să supraviețuiască prăbușirii aeronavei.

1

După ce s-a refăcut suficient, Vesna a continuat să lucreze pentru aceeași companie aeriană iugoslavă, numai că a desfășurat o muncă de birou. După ce a putut merge din nou, a mai și zburat pe diverse rute, în mod sporadic. Remarcabil este că, în ciuda experienței cumplite pe care a trăit-o, puternica femeie n-a rămas cu teama de se deplasa pe calea aerului.

2

În fosta Iugoslavie, Vesna Vulović s-a bucurat de o mare faimă. A încetat din viață luna trecută, în Serbia natală. În Cartea Recordurilor, Vesna Vulović figurează ca deținătoare a unui record oficial, pentru reușita sa de a supraviețui unei căderi de la înălțimea de peste 10 km, fără parașută.

Probabilitatea ca altcineva să mai reușească așa ceva rămâne extrem de mică! a

c

Autor: Tomi Tohăneanu

Surse informații: wikipedia.org, www.damninteresting.com

Imagini: wikipedia.org, www.damninteresting.com, theastrologyplacemembership.com, www.reddit.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii