Noutăți

VertiGo – s-a inventat mașina păianjen. Urcă și pe pereți. VIDEO

  •  
  •  
  •  

Acest concept a fost realizat de Centrul de cercetare Disney și ETH Zurich și își propune să facă roboții mai versatili atât pentru mediul urban cât și pentru interior.

Proiectul permite robotului să meargă pe iarbă, teren greu, și chiar pe suprafețe accidentale. Poate escalada pereții cu ușurință, oprindu-se în tranziția de la orizontală la verticală.

Mașinăria a fost denumită VertiGo și are o pereche de roți orientabile, fără propulsie. Pentru a putea merge pe pereți, VertiGo are două elice montate pe spate; în timp ce elicea din spate trage spre perete, cealaltă împinge vehiculul în sus. Elicele pot fi ajustate cu diferite grade.

2FAB9EBE00000578-0-image-a-41_1451406767891
Folosind servomotoare integrate, inelele interioare și exterioare ale propulsoarelor pot fi mutate independent, oferind robotului abilitățile care îl ajută să sfideze gravitația.

Cercetătorii spun că această tehnologie ar putea permite, teoretic, mersul pe tavan. În acest sens s-a minimalizat greutatea robotului folosind o placă de bază centrală din fibră de carbon, la care sunt atașate cele două module de propulsie și suspensiile roților. Acest mecanism conține, de asemenea, fire și componente electrice.

 

Traducere și adaptare de Mădălina Corina Diaconu

Surse: Disney, dailymail.uk


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii