Noutăți

Verdictul celui mai mare ghid turistic: Transilvania – primul loc pe lista destinațiilor turistice mondiale din 2016

  •  
  •  
  •  

Este oficial: Lonely Planet a ales Transilvania ca destinația # 1 pentru anul 2016!

Lonely Planet este cel mai mare ghid turistic din lume. Compania este deținută de firma NC2 Media a miliardarului american Brad Kelley, care a cumpărat-o în 2013 de la BBC Worldwide pentru suma de 77 de milioane de dolari, după ce a fost evaluată la 250 de milioane de dolari în 2008.

51gLmm8UyDL._SY497_BO1,204,203,200_
Inițial numită “Lonely Planet Publications”, compania și-a schimbat numele în “Lonely Planet”, în iulie 2009, pentru a reflecta acoperirea largă în industria de turism, cu accent pe produsele digitale. Începând cu 2011, compania a vândut 120 de milioane de cărți, iar din 2014, aceasta a vândut aproximativ 11 milioane de unități de aplicații pentru telefoane, tablete, etc.

Din 2014, cel mai mare birou al companiei Lonely Planet este situat în Footscray, o suburbie din Melbourne, Australia, dar sediul central al companiei este în Franklin, Tennessee, Statele Unite ale Americii. Alte birouri sunt răspândite în întreaga lume, în locuri cum ar fi Londra, Beijing, și Delhi.

ASCULTĂ:

Banner Radio bun

http://frecventa-sufletului.ro/

Cu câteva ore în urmă, Lonely Planet a anunțat oficial lista principalelor destinații turistice pentru anul 2016. Transilvania ocupă de data aceasta primul loc, iar articolul de prezentare îi aparține Anitei Isalska, a cărei introducere este pe măsura “legendelor” cunoscute despre țara lui Dracula: “Înfige un băț în inima celor care transformă Transilvania într-un stereotip. Da, aceste locuri dețin toate castelele misterioase și munții îmbrăcați în ceață care te fac să porți cu tine un crucifix. Dar a vizita Transilvania azi, înseamnă să te pierzi printre galerii de artă inventive, să spionezi urși, sau să schiezi în Munții Carpați.”

Untitled
Articolul face o prezentare ofertantă a orașelor Cluj, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș și descrie nu numai locurile deosebite unde te poți distra atât ziua cât și noaptea, sau localurile unde poți mânca bucate tradiționala, zonele orașelor unde poți vizita un muzeu, un monument, dar și fauna ce înconjoară aceste orașe, munții care te provoacă să le descoperi traseele.

Iată o invitație scrisă într-un ton excepțional, așa cum merită aceste locuri!

Despre Lonely Planet și foarte recenta listă a destinațiilor turistice pentru 2016, dezvaluită lumii, postul tv CNN spune: „Este unul dintre cele mai aprige ghiduri de călătorie, cele mai așteptate și anticipate în fiecare an. Este în fapt rezultatul unei anchete anuale asupra destinațiilor turistice pe care Lonely Planet le recomandă pentru anul ce urmează.”

Lonely Planet “evidențiază nu numai călătoriile pe care ar trebui să le facem anul viitor, dar și locurile pe care echipa noastră le-a determinat ca fiind cele mai bune de vizitat.” spune Tom Hall, directorul editorial al ghidului Lonely Planet.

transylvania-mircea-costina-photographyfoto Mircea Costina

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: lonelyplanet.com, bbc, cnn

Foto cap de articol: Alex Robciuc


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

3 Comments on Verdictul celui mai mare ghid turistic: Transilvania – primul loc pe lista destinațiilor turistice mondiale din 2016

  1. oooooooooooo

  2. ” Nicarii n’o fos’ sa nu hie altcum!” spuse un fagarasean.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii