Noutăți

Veninul unor viespi din Brazilia, poate distruge celulele canceroase

Oare viața ar putea fi salvată de un lucru toxic? Ei bine, se pare că da! Cel puțin așa susțin oamenii de știință, care au dat recent publicității mai multe studii în care demonstrează că veninul viespii Polybia, originară din Brazilia, poate distruge celulele tumorale, fără a le afecta pe cele sănătoase. Cei de la BBC au numit descoperirea ca fiind singura „armă” eficientă găsită până în prezent, capabilă de a lupta împotriva cancerului într-un mod în care nici o pastilă, sau terapie, nu o poate face.

Testele de laborator efectuate în această săptămână, au arătat faptul că viespea conține o toxină, denumită MP1, capabilă să distrugă tumorile pacineților diagnosticați cu cancer de prostată, sau de vezică, oprind răspândirea celulelor bolnave în sânge, la pacienții ce suferă de leucemie.

Potrivit cercetătorilor, toxina interacționează cu lipidele ce se găsesc pe partea exterioară a membranelor celulelor cancerigene, creând “găuri” în structura acesteia, găuri ce, ulterior, permit moleculor necesare supraviețuiri celulei, să iasă afară din aceasta.

Dr. João Neto de la Universitatea de Stat São Paulo din Brazilia, co-autor al studiului, a declarat că aceste găuri se formează “în doar câteva secunde” de la interacțiunea cu toxina MP1, în timp ce celulele sănătoase nu sunt afectate, membrana lor neavâd lipide la exterior, ci doar în interior.

“Terapii împotriva cancerului prin atacarea compoziție lipidelor membranei celulare, ar reprezenta o nouă clasă de medicamente în lupta cu această boală. Înțelegerea mecanismului de acțiune al MP1 va fi de mare ajutor în evoluția medicinei.a declarat Paul Beales, unul dintre autorii studiului, printr-un comunicat de presă.

 

sursa:huffingtonpost.com

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii