Noutăți

Vede lumea altfel. Abilitatea unei femei de a distinge până la 100 de milioane de culori

Trăim într-o lume plină de culoare, însă nu toți oamenii au capacitatea de a distinge atât de multe nuanțe cum reușește un artist originar din Statele Unite. Concetta Antico are capacitatea de a discerne de 100 de ori mai multe nuanțe decât un om obișnuit, având mai mulți receptori la nivelul ochilor capabili de a absorbi lumina colorată.

Femeia a fost diagnosticată cu Tetracromație, o mutație genetică de la nivelul retinei, extrem de rară. Marea majoritate a oamenilor au trei tipuri de celule cu con, care ne permit să deslușim aproximativ un milion de culori (nuanțe). Însă un tetracromat are 4 tipuri de celule con; de aceea ochii lor pot recepta de până la 100 de ori mai multe nuanțe decât restul lumii.

Primele teste le-a făcut în anul 2012 la Universitatea din California și de atunci tot speră că oamenii de știință vor înțelege cât mai multe lucruri despre această mutație genetică, mai ales că fiica ei în vârstă de 12 ani suferă de daltonism, tocmai din cauza ei.

Totuși, pentru a profita la maximum de capacitatea oferită de Tetracromație, Concetta a devenit pictor, iar o parte din lucrările ei le găsiți mai jos:

  pictura2 pictura1

pictura9 pictura8

sursa: dailymail.co.uk

 

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii