Noutăți

De ce au construit americanii un VAS DIN LEMN in mijlocul New York-ului? Ce rol a avut acesta în câștigarea Primului Război Mondial

În primăvara anului 1917, momentul în care Statele Unite ale Americii au intrat în primul război mondial, nevoia de marinari și pușcași marini a devenit o problemă națională. În scopul trezirii interesul în rândul tinerilor de a se oferi voluntari în război, Marina SUA a decis să ridice o replică uriașă din lemn a unui vas de război in parcul central din New York City, inima metropolei americane.

Numit USS Recruit, macheta din lemn avea o lungime de 70 de metri și o înălțime de aproximativ 12 metri. Dispunea de 2 catarge, un tun și un centru de comandă. În interiorul vasului se găseau şi 6 replici de lemn a unor pistoale cu calibrul de 14 cm, 10 arme destinate focului împotriva torpilelor şi 2 replici de tun.

uss-recruit-union-square-22 uss-recruit-union-square-46 uss-recruit-union-square-121

Pentru a demonstra viața frumoasă pe care o au marinarii, USS Recruit a avut un echipaj uman similar cu cel al vaselor angrenate în conflictul global. De la ofițeri și până la medici toți trăiau în barăci improvizate în parc pentru a le arăta posibililor recruți viața unor pușcași marini. Echipajul se trezea în fiecare dimineață la orele 6:00 AM, curăța punțile, dădeau onorurile și rămânea pe vas pentru a le vorbi vizitatorilor până spre orele 23:00 ale fiecărei zile.

Proiectul USS Recruit a fost în mare parte un succes, vasul de lemn a ajutat marina americană să înroleze circa 25.000 oameni noi. După război, nava a mai rămas în parc pentru încă doi ani, fiind gazda unor evenimente sociale și culturale. În 1920, a fost demontată cu intenția de relocare în Luna Park Coney Island. Dar acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată.

uss-recruit-union-square-62 uss-recruit-union-square-72 uss-recruit-union-square-92 uss-recruit-union-square-82

Surse: amusingplanet / Mashable / Historical Firearms


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii