Noutăți

Varujan Vosganian NEAGĂ existența epidemiei de rujeolă și CONTESTĂ public legea vaccinării obligatorii: „E o acțiune cu un categoric interes ECONOMIC. Această lege dezvoltă un sistem de persecuție”

 •  
 •  
 •  

ActiveNews.ro: Liderul grupului parlamentar ALDE din Camera Deputaților, Varujan Vosganian, a spus că proiectul legii vaccinării obligatorii ridică numeroase semne de întrebare. Intervenția sa a fost făcută în cadrul dezbaterilor de miercuri de la Comisia de Sănătate a Camerei.

Vosganian a declarat că proiectul legii vaccinării obligatorii denotă „o acțiune cu interes economic”, deoarece în acest moment, Institutul Cantacuzino este distrus și România este dependentă exclusiv de producători externi.

Mai mult, Vosganian spune că a constatat că victimele mult invocatei epidemii de rujeolă nu puteau oricum să se vaccineze, iar la alții nici măcar nu este clară cauza decesului. De asemenea, deputatul ALDE a remarcat presiunile subtile care se fac asupra Camerei pentru a adopta acest proiect de lege, care spune el, se bate cap în cap cu Legea prin care s-a ratificat Convenția de la Oviedo în 2001. Vosganian consideră că dacă va trece, legea va cădea la Curtea Constituțională și statul român se va face de râs.

Iată transcrierea declarațiilor deputatului Varujan Vosganian de la Comisia de Sănătate a Camerei:

„S-a așteptat ca Institutul Cantacuzino să se distrugă și apoi s-a venit cu o legislație a vaccinărilor obligatorii. Iertați-mă, dar asta mi se pare halucinant: noi avem în țară un institut, care când eram eu copil avea prestigiu și lucra bine, am așteptat să se distrugă – în mod normal ar fi trebuit introdusă o lege a vaccinării când institutul funcționa ca să se prevină și distrugerea institutului. Nu, am așteptat ca să fim siguri că se distruge și după ce s-a distrus facem o legislație a vaccinării obligatorii, ca să fim siguri că luăm numai vaccinuri din import și că asta va fi, categoric, o acțiune cu interes economic.

Dacă exista institutul, această temă nu se punea. Acum se pune în mod flagrant. Ca să nu mai vorbim că un institut local poate să adapteze vaccinurile la condițiile locale, în timp ce vaccinurile din import pot să pățească ceea ce am văzut că s-a mai întâmplat cu cele din străinătate, care nu se adaptează la condițiile românești.

Nu mi-e foarte clar, deși am citit și expunerea de motive și textul legii, dacă această lege o facem ca să ne facem de lucru sau dacă chiar ea este necesară în urma patologii observate în ultimii ani. Am cerut să văd și eu ce s-a întâmplat cu cazurile celor morți de rujeolă: surpriza mea a fost să constat că din copiii decedați, majoritatea oricum nu puteau să se vaccineze pentru că aveau boli asociate sau nu este clară cauza decesului.  Și mai spun ceva: am căpătat un șaselea simț. Am observat cum, pentru a se influența dezbaterea din Cameră, se lansează zvonuri despre pericolul unor epidemii, faci o campanie gratuită de vaccinare ca deputații să voteze această lege…nu mai suntem naivi.

Acest proiect de lege are un viciu care îl îndepărtează de obiectul lui. Cei care au făcut această lege nu sunt familiarizați cu limbajul democratic. Această lege dezvoltă un sistem de persecuție. Și ca să vedem până unde ajunge acest lucru, o să mă refer la amendamentul doamnei Săftoiu, care este halucinant: cel care face un vaccin prost nu pățește nimic, iar părintele care are un copil care nu e clar de ce a murit, poate face 25 de ani de pușcărie.

Există o responsabilitate asimetrică între părinți, autorități și firmele private, care este un favoarea firmelor private. Și ultimul lucru: Convenția de la Oviedo. Noi suntem parte la ea. Nu m-a lămurit încă nimeni dacă avem dreptul sau nu să o încălcăm. Nu mi-a explicat nimeni cum ne putem debarasa de ea. E o lege, votată în 2001. Noi nu putem vota legea vaccinării obligatorii decât dacă anulăm legea ailaltă. Sunt două legi care se bat cap în cap. Legea din 2001 spune că pacientul trebuie să-și dea consimțământul, iar în 2017 te obligă la consimțământ prezumat. Nu putem să avem două legi care se bat în cap.”

Citește mai mult: ActiveNews.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

4 Comments on Varujan Vosganian NEAGĂ existența epidemiei de rujeolă și CONTESTĂ public legea vaccinării obligatorii: „E o acțiune cu un categoric interes ECONOMIC. Această lege dezvoltă un sistem de persecuție”

 1. Pentru asta il iertam pentru faza cu ouale.

 2. propun legea vaccinarii obligatorii exclusiv pentru ministrul sanatatii evident foarte interesat de sanatatea dumnealui, pentru deputatii care au votat pentru ea, si pt familiile lor pana la gradul al III-lea inclusiv, pe urmatoarele 3 generatii. aplicarea sa fie sustinuta exclusiv din bugetul lor personal, sa nu primeasca drept de munca daca nu se vaccineaza, si in caz ca li se intampla ceva, sau au unele rezerve ca li s-ar putea intampla ceva, sa faca 25 ani de puscarie…

 3. NEBUNULE !!! INCETEAZA SA NE MAI FACI DE RAS !!!AI BUNUL SIMTZ SI TACI !!! SAU PLEACA DE ACOLO !!! NE FACI ETNIA DE RAS IN TOATA LUMEA !!!

 4. Buna dimineața,

  Aici e susținerea mea din cadrul Comisiei de Sănătate in care vorbesc despre faptul ca aceasta lege a obligativității vaccinării e doar o MEGA AFACERE si am scris si un articol in care am pus toate dovezile care susțin acest lucru, cu sponsorizări si absolut tot.

  https://fericiresiarmonie.wordpress.com/2017/11/19/sustinere-acoperita-de-dovezi-pe-tema-legii-obligativitatii-vaccinarii-din-cadrul-comisiei-de-sanatate-din-camera-deputatilor-15-11-2017/

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii