Noutăți

Valea Wadi El-Rayan, locul unde se află singurele cascade din Egipt. Galerie foto

  •  
  •  
  •  

Valea Wadi El-Rayan se află la 65 km sud-vest de orașul Fayoum, Egipt, și găzduiește două lacuri artificiale de mari dimensiuni și singurele cascade din țara nord-africană. Lacurile au dimensiuni de 50,90 km2 și de 62.00 km2. Există mai multe cascade pe cursul de apă, nici una dintre ele mai înaltă de 4 metri. Cu toate acestea, au atras atenția egiptenilor care, din cauza zonei geografice în care se află nu au prea multe șanse să vadă o cascadă naturală.

Vegetația este limitată la zonele de inter-dune în jurul izvoarelor și la baza dunelor. Covorul vegetal este format din 13 de specii de plante perene și câteva de Calligonum comosum și album Zygophyllum. Wadi El Rayan este de asemenea important, deoarece găzduiește unul dintre animalele aflate pe cale de dispariție: gazela cu coarne subțiri. Gazela Dorcas este încă găsita în zonă, în număr mic. Aici mai pot fi văzute 11 de specii de reptile, alte 9 specii de mamifere, 13 specii de păsări rezidente, precum și 26 de păsările migratoare.

wadi-el-rayan-waterfalls-6[9] wadi-el-rayan-lake[9] wadi-el-rayan-lake2[5] wadi-el-rayan-waterfalls-3[5] wadi-el-rayan-waterfalls-2[9] wadi-el-rayan-waterfalls-1[9] wadi-el-rayan-waterfalls-5[5] wadi-el-rayan-waterfalls-4[5]
sursa: Egypt-Uncovered / Wondermondo

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii