Noutăți

Văcuțele ”de pluș” – animalele obținute prin încrucișări speciale între anumite rase de bovine

  •  
  •  
  •  

Aceste vaci nu aparţin unei rase anume, sunt vaci de expoziţie, o încrucişare între două rase diferite, de înaltă calitate, crescute pentru show-business-ul bovin. Asta înseamnă că, în afară de caracteristicile lor genetice, proprietarii fac tot ce la stă în putinţă ca vacile să arate cât mai bine. Cele mai bune exemplare se obțin din încrucișarea raselor Angus, Highlander și Hereford.

Hrană specială, îngrijire aparte, toate fac parte din lumea spectacolului bovin şi, credeţi-mă când vă spun, se depune un efort enorm pentru stilizarea vitelor. Tunderea vacilor este de asemenea o formă de artă printre pasionați. Există șapte tipuri diferite de pieptene și perii, precum și spray-uri pentru blană, geluri, spume, uleiuri, balsamuri și vopsea. Cu toate acestea, efortul se răscumpără înzecit în caz de comercializare reușită a animalului.

Matt Lautner, un fermier din America, a făcut din pasiunea sa pentru aceste bovine o afacere destul de bănoasă. El le crește la ferma sa din statul Iowa, după care le vinde doritorilor la prețuri destul de ridicate, cu mult peste cele la care se vând de obicei vacile obișnuite. După cum puteţi vedea în aceste poze, rezultatele sunt spectaculoase.

vaca6 vaca5 vaca3 vaca2 voca1

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: odditycentral.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii