Noutăți

Vaccin împotriva poliomelitei fabricat exclusiv din plante. De ce nu se folosește acest leac ?

  •  
  •  
  •  

Cei de la BBC notează faptul că plantele de tutun pot produce „vaccin” pentru poliomielită. Oamenii de știință de la Centrul John Innes din Norfolk, Marea Britanie, consideră că aceste plante pot fi folosite în procesul de fabricare a acestui vaccin, foarte ieftin, uşor şi rapid. Pe lângă faptul că ajută la eradicarea poliomielitei, cercetătorii declară faptul că planta ar putea să ne ajute și la combatere altor viruși precum Zika sau Ebola.

Vaccinul este o “imitaţie autentică” a poliovirusului, adică o particulă asemănătoare virusului. Din exterior pare aproape identic cu poliovirusul, dar, ca şi diferenţa dintre un manechin şi o persoană, este gol în interior. Are toate caracteristicile necesare pentru a instrui sistemul imunitar, dar nu provoacă nici o infecţie și nu are reacții adverse

Oamenii de ştiinţă s-au folosit de un proces din metabolismul plantei de tutun pentru a transforma frunzele în “fabrici” de polio-vaccinuri. Materialul de pornire a fost codul genetic pentru realizarea suprafeţei exterioare a poliovirusului. Aceasta a fost îmbunătăţit prin combinarea cu materialul provenit din viruşii care infectează în mod natural plantele.

palnte

Frunzele infectate au fost amestecate cu apă şi apoi a fost extras vaccinul pentru poliomielită. Particulele asemănătoare virușilor au împiedicat poliomielita în experimentele pe animale și o analiză a structurii lor 3D a arătat că acestea par aproape identice cu poliovirusul.

Oare când un astfel de vaccin va fi folosit pe scară largă?

sursa: http://www.bbc.com/news/health-40925343

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii