Noutăți

Va salva NATO România de la dezmembrare?

Romanialibera.roIlie Șerbănescu: În cartea „Colonialismul actual și colonia sa România“ (recent apărută la editura Mica Valahie) ridicam – în contextul teribilului clivaj politic intern și al înfruntărilor ca niciodată intensificate între puterile externe cu interese în zona Europei Centrale și de Est – problema tulburătoarei perspective a unei dezmembrări a țării. Și în finalul cărții mă întrebam, nu doar retoric, ci cu îngrijorare practică, dacă  apartenența României la NATO, cea considerată pilonul securității actuale a țării, va salva România de la o dezmembrare.

România a ajuns în anul centenar practic fără economie proprie. Este o performanță istorică, dar ce spunem istorică, este ­superistorică! În ultimii 15 ani, România a reușit, fără s-o fi cotropit cineva militar, să rămână practic fără economie – repetăm: fără economie, și nu cu o economie distrusă –, ceea ce n-ar fi realizat nici vreo 2-3 războaie.  Ceea ce mai există ca „economie națională“ este ceva atât de mic și de dezlânat și fără niciun control asupra vreunui punct strategic încât este numai o pipernicită cizmărie de pus pingele prin comparație cu fabrica străină pe care actualul teritoriu al României doar o găzduiește, fără a se alege cu ceva serios de pe urma ei.

Consecințele sunt toate dramatice. Din noianul lor, cel puțin una poate înfricoșa, dar este obiectivă și de neoprit. Și mai bate și la ușă! România este produsul unui colonialism colectiv, cel inaugurat în istorie de sistemul centru-periferie pe care-l constituie UE. Fiecare dintre colonialiștii UE – de altfel, experți de veacuri în ale colonialismului – are câte o bucățică din „bucățica“ numită România. Dacă proprietățile economice din România ar aparține unei singure puteri coloniale, lucrurile ar fi mai simple și mai clare. Puterea colonială respectivă ar stoarce ­România ca pe o lămâie, dar ar păzi-o să fie stoarsă și de alții, căci s-ar comporta cu ea precum cu un bun propriu. Fiind proprietatea în același timp a mai multora pe bucățele, o hărtănesc toți, ca frații! Și tot ca frații, aceștia se înțeleg de minune între ei s-o hărtănească! Frații se mai ceartă însă între ei. Și nu doar pe România și în România, ci te miri pe unde prin lume, căci este vorba de puteri coloniale sau transnaționale cu anvergură mondială. Și, vai!, când frații se ceartă, ce fac ei înainte de toate?! Își împart bunul deținut în comun sau moștenirea pe care și-o revendică deopotrivă. Ca frații!

Dezmembrarea teritorială a României nu este vreo ficțiune a vreunui patriot îngrozit de faptul că românii nu mai dețin nimic din țara cu numele încă al lor, ci un pericol real și palpabil. Cine o va împărți? Exact cine o deține! Frații colonialiști între ei.

În centrul dezmembrării se află Transilvania. Ungaria o reclamă aproape în clar, fără ascunzișuri. Nici Germania nu este departe de aceeași abordare. Investițiile germane, instrumentul principal al unui nou Reich (parcă al IV-lea), se opresc la arcul Carpaților; pentru ele nu există Moldova sau Oltenia. Și se pare că vor s-o ia cu autostrăzi făcute, căci doar presiuni germano-bruxelleze inimaginabile asupra statului român, condus, de altfel, de un etnic neamț, ar putea explica faptul că, din puținul care se cheltuie în România pentru autostrăzi, totul merge la autostrăzile din Ardeal, care îl leagă de Occident, și nu de București! (Citește continuarea aici: Romanialibera.ro)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Va salva NATO România de la dezmembrare?

  1. 1) Bucureștiul este ținta unui atac nuclear rusesc in caz de confruntare NATO – Rusia. Șansa interceptării rachetelor e minimă, indiferent de numărul rachetelor Patriot în România.
    2) România trebuie să ia învățăminte de la modelul de anexare a Crimeei de la Ucraina. În județele cu populație maghiară trebuie amplasate cele mai de elită forțe militare românești, suficiente ca număr și dotare.
    UE și NATO permanent vor opta pentru soluționare democratică – respectiv conform voinței populației din județele maghiare. Depinde când maghiarii români vor declanșa revoluția cu decese în rândurile maghiarilor. Primele două zile poate avea loc conflict armat de maximă intensitate și maximă mobilitate direct dintre Ungaria și România – e absolut hotărâtor cine va controla județele maghiare din România la finele acestor două zile. Ulterior celor două zile se vor implica UE și NATO cu democrația lor, se vor impune diplomatic, economic contra României. Va conta dacă în cele două zile România va fi capabilă să mențină controlul teritoriului actual. Deoarece va fi pe neașteptate – majoritatea avioanelor românești vor fi distruse la sol, la fel și alte ținte strategice. Ulterior vor fi parașutate trupe de elită maghiare în județele maghiare românești – va conta ca ei să reziste două zile. Ceia ce va fi pierdut din teritoriul românesc – nu va mai reveni sub jurisdicția României.
    Toate tratativele in primele două zile, în locul unei riposte superioare in dotare, număr și calitate vor fi o înfrângere, fără o șansă ulterioară. Deoarece conflictul armat va fi stopat de NATO – și totul va rămâne conform situației obținute pe teren la sfârșitul celor două zile de război.
    Respingerea categorică a amplasării forțelor ONU de menținere a păcii în jurul județelor maghiare din România (ex. Cipru, Cosovo, Bosnia).

  2. Printre secventele difuzate la RomaniaTv {sau Antena 3) despre demonstratiile cu “#rezist”, este una care mi-a atras atentia in mod deoebit si in care eu am auzit strigandu-se undeva mai in fundal destul de clar asa: “Clujule nu uita, Viena e de partea ta!”. Secventa cu aceasta scandare am vazut-o si azit o singura data, iar comentarii despre ea… NICAIERI si NICIODTA!.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii