Noutăți

Va fi Pandemia cu Covid-19 un pretext pentru restrângerea dreptului la liberă exprimare pe internet?

  •  
  •  
  •  

Fără îndoială, internetul este plin de informații și teorii false, de lucruri amestecate care te fac, dacă nu ești un bun cunoscător al unui anumit subiect, să nu știi ce să mai crezi, să nu mai fii sigur de nimic. Și asta pentru că, pe de o parte, există agenți de dezinformare care lucrează în numele unor forțe politice, economice, ideologice, chiar al serviciilor secrete, iar pe de altă parte, pentru că astăzi până și “prostul satului” are posibilitatea să își exprime părerea despre orice, în interpretare proprie, și să creeze grupuri pe internet cu convingeri la fel de stupide precum este el.

Privind din această perspectivă, se poate spune că o curățenie a internetului este necesară. Doar că, și aici este marea problemă, cei care dețin controlul internetului și al principalelor platforme de comunicare sunt ei însuși, în majoritatea lor, tributari ideologiei de tip progresist-neomarxist.

Asta înseamnă că anunțata curățare a internetului de Fake News poate avea ca victime “colaterale”, programate însă cu atenție, orice opinii sau idei contrare progresismului-neomarxist. Printre acestea, ideile conservatoare și patriotice (mai ales în timpul campaniilor electorale), argumentele împotriva vaccinării obligatorii (un evident abuz), nemulțumirile față de deciziile autorităților în timp de Pandemie, practic tot ceea ce este considerat “incorect politic”.

Filtrarea internetului prin intermediul conceptului de incorectitudine politică se va traduce prin cenzurarea ORICĂRUI ADEVĂR EVIDENT care nu convine ideologiei progresiste; mai exact, vorbim despre o cenzură de tip comunist, updatată pentru vremurile de astăzi.

Acest vis al cenzurării internetului, ultimul spațiu al exprimării libere, este favorizat de pandemia cu Covid-19 și sunt convins că artizanii lui (al visului) își doresc o prelungire a crizei până în punctul în care rezistența populației va fi aproape inexistentă.

După cum puteți observa și în România, orice opinie vehementă sau orice protest public care reclamă abuzurile sau greșelile guvernului din timpul stării de urgență sau de alertă sunt taxate de autorități și de presa obedientă ca un act destabilizator realizat cu Rusia în spate. Măi, să fie! Că, dacă doar cu Rusia în spate se poate face așa ceva înseamnă că, ori guvernul nu greșește niciodată, ori nu mai există oameni cu caracter în țara asta care să ia atitudine din simț civic, mânați de sentimentul responsabilității față de familia lor și de români, în general.

Și atunci apare următoarea întrebare: ce este mai periculos, să rămână internetul liber, chiar dacă circulă și multe prostii, sau să intre cenzura, cu prețul pierderii libertății de exprimare? Pentru că, să fie clar: curățarea internetului de Fake News va introduce corectitudinea politică (principala armă ideologică a progresismului-neomarxist) drept legea supremă a internetului. Iar din acel punct, s-a încheiat total cu libertatea de exprimare, nu doar cu Fake News-ul! Mă rog, va rămâne activ și Fake News-ul, dar doar ăla progresist, prezentat ca adevăr final și acum…

Daniel Roxin
https://daniel-roxin.ro/

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii