Noutăți

Vă este frică de fulgere? Pe glob sunt zone în care aceste fenomene nu au fost observate niciodată sau sunt extrem de rare. Care sunt acestea…

Fulgerul este unul dintre spectacolele oferite de natură. În fiecare secundă, în medie, 100 de fulgere lovesc Pământul. Astlfel spus, planeta noastră este lovită de 8 milioane de fulgere pe zi, 3 miliarde în fiecare an. Potrivit British Medical Journal, șansa de a fi lovit de fulger este de aproximativ 1 din 10 milioane de oameni. Astfel, mii de persoane mor în fiecare an după ce sunt lovite de fulgere. Un alt lucru interesant despre aceste fenomene ale naturii este faptul că ele nu lovesc uniform planeta noastră.

După cum arată această hartă a Europei, Marea Britanie suferă mult mai puține lovituri de fulger decât multe zone din Europa continentală. Într-adevăr, Societatea Regală pentru Prevenirea Accidentelor a calculat că, în medie, nu mai mult de trei persoane sunt ucise în fiecare an de lovituri de fulger.

Africa

America de Nord este mult mai predispusă la fulgere decât Europa. Marile câmpii, denumite “centura Tornado” și Coasta Golfului sunt deosebit de des lovite de aceste fenomene. California, Pacificul de Nord-Vest și Canada au mai puțin de suferit.

North_America
În America de Sud , cele mai fierbinți locuri sunt în nordul Columbiei, urmate de Paraguay și de nordul Argentinei, de interiorul Braziliei și de zonele montane din Peru și Bolivia. Patagonia, în partea de jos a continentului, este practic lipsită de acest fenomen.

South_America

Dacă suferiți de astrafobie, luați în considerare căutarea unei misiuni în Antarctica :))). Întregul continent este lipsit de fulgere.

Antarctica

Republica Democratică Congo este un loc în care fulgerele lovesc des continentul african, asta în timp ce în Sahara fierbinte și o parte a nordului continentului ele lipsesc.

Africa

În Asia, părțile nord-estice și sudice ale Indiei și Sri Lanka sunt zone cu risc ridicat de apariție a fulgerelor, precum și insulele indoneziene Sumatra și Java. Coasta de nord a Australiei are parte, de asemenea, de o mulțime de descărcări electrice. Fulgerul se produce mult mai rar în interiorul Asiei și în Noua Zeelandă.

Asia_and_Oceania

sursa: http://bigthink.com/strange-maps/afraid-of-lightning-go-to-antarctica-or-egypt

sursa: https://www.axios.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii