Noutăți

Vă dau o veste proastă: N-AVEM CANCER!

 •  
 •  
 •  

Articol preluat din bilunarul CERTITUDINEA (disponibil în toată țara, în chioșcurile de ziare, sau în magazinul LUPUL DACIC, deschis în Centrul Vechi al Bucureștiului, pe strada Smârdan nr 28): Ceea ce se întâmplă acum în România este o batjocură fără precedent în istoria noastră. Ni se induce pe toate căile concluzia că nu există soluţii. Soluţii există! Sunt simple, europene şi profund naţionale. Într-un an de zile România se poate redresa.

Reamintesc afirmaţia lui Mugur Isărescu făcută cu mai mulți ani în urmă: “Nu de bani are nevoie România, ci de gospodari”. Culmea, există şi gospodari! Nu-i întreabă nimeni, nu le cere nimeni părerea. Iar cei care-şi dau cu părerea, pe toate posturile Tv, în toate ziarele şi pe toate reţelele online, sunt oameni care n-au nicio legătură cu soluţiile. Sunt cel mult diagnosticieni. Unii foarte pricepuţi, de altfel, pentru că suntem, totuşi, o naţie cu un potenţial ridicat de inteligenţă. Gândim însă pe o temă INDUSĂ, nu pe cea IMPUSĂ DE REALITATE.

Ca şi când ei n-ar fi existat. Suntem bombardaţi, pe toate căile, cu diagnosticul fals că AVEM CANCER, diagnostic argumentat, ilustrat până la exasperare, cu aceleaşi şi aceleaşi imagini şi declaraţii. Suntem năuci, de parcă ne-a prins flama violetă şi nu mai distingem nimic. Privim, orbi, în direcţia în care se aud petarde şi sirene. Murim de sete lângă fântână, pentru că n-o vedem, privim în altă direcţie. Murim ca proştii, de un diagnostic fals, pus de paramedici politici retardaţi, corupţi sau plătiţi. N-AVEM CANCER, avem un virus! Un virus politic, fabricat în laborator. Nu e fatal, dar asta nu înseamnă că nu ne poate ucide. Vom muri, dar de mâna noastră, sau cu consimţământul nostru de a refuza antidotul. Suntem sedaţi, setaţi, mankurtizaţi să ne complacem în boală, în mizeria propriei putrefacţii, în blazare. Ne convine să acceptăm fantasma că suntem blestemaţi, că ne-am născut fără coloană vertebrală, că avem o ereditate infectă. Ca şi când n-ar fi existat Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare, Vlad Ţepeş, Constantin Brâncoveanu, Mihai Eminescu, Brâncuşi, Eliade, Ţuţea, Paulescu, Vlaicu, Vuia, Coandă sau cei care au murit în temniţele comuniste, pentru că au refuzat pactul cu diavolul… Sau, un exemplu aproape anonim: profesorul meu de istorie din liceu, care nu-şi începea ora până nu deschidea harta României Mari. Iar când i-au furat-o o desena pe tablă… EI CE ERAU? Cirkizi? Găgăuzi? Tuaregi? Ne comportăm ca şi când n-am exista sau, şi mai rău, ca şi când n-ar exista Dumnezeu.

N-avem nicio scuză dacă murim ca proştii! Încerc, de ani buni, să atrag atenţia că există o soluţie simplă, un proiect organizatoric impecabil şi extrem de economic, prin care România poate fi resuscitată şi relansată în cursă. Proiectul se numeşte MODELUL DE ŢARĂ. Autorul lui este tot un român, profesorul Florian Colceag, preşedintele IRSCA Gifted Education. Foarte puţini au avut răbdarea să-l cerceteze, şi mai puţini l-au înţeles (ceea ce este normal, pentru că este un model matematic, cu o teorie economică în spate), dar şi mai puţini, dintre cei care l-au înţeles, au avut vreo tresărire de interes pentru a-l susţine.

Există și proiectul legislativ CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR pe care, iarăși, de ani de zile, încerc să-l prezint conștiinței publice (acum, chiar în paginile revistei CERTITUDINEA). Mai există și două proiecte strategice: cel al lui Călin Georgescu, intitulat „HRANĂ, APĂ, ENERGIE”, și cel al lui Avram Fițiu, „ROMÂNIA, STAT SUVERAN AGROALIMENTAR, AGROENERGETIC ȘI AGROMILITAR”.

Cine zicea că n-avem proiecte de țară? Avem. Și toate instituțiile puterii se fac că nu le văd. Iar noi de – asemenea. Doamnelor şi domnilor, vă dau o veste proastă: N-AVEM CANCER! N-avem, aşadar, nicio scuză dacă murim ca proştii!

Miron Manega

CERTITUDINEA 11

Ziarul este disponibil în toată țara, în chioșcurile de ziare, sau în magazinul LUPUL DACIC, deschis în Centrul Vechi al Bucureștiului, pe strada Smârdan nr 28


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

7 Comments on Vă dau o veste proastă: N-AVEM CANCER!

 1. Exista si meritocratia lui Laurentiu Primo ..asta oare de ce nu o pomeneste? Sau de ce nu o pomenesti tu Daniel? Parca erati prieteni tu si Laurentiu.

  • Daniel Roxin // 11 aprilie 2018 at 17:20 // Răspunde

   Esti pe langa subiect. Eu vorbesc de cate ori se impune despre Meritocratie, ca solutie la ce exista acum. Asta nu inseamna ca trebuie sa folosesc cuvantul meritocratie in toate articolele, fie ca vorbesc despre catei, flori sau astronomie, ca sa te convingi tu ca chiar o fac. Dar asa e romanul: cum are ocazia sa ii critice pe altii, fara sa le cunoasca neaparat activitate, cum se grabesc sa o faca!

 2. Neagoe Eugenia // 13 aprilie 2018 at 10:19 // Răspunde

  De ce nu bombardezi ministrii din Guvernul României cu toate proiectele acestea de țară, proiecte minune care sa ne salveze….eu am intrat pur si simplu întâmplător pe articol…dar ce as putea sa mai fac altceva decât să îl citesc..acum există Teodorovici în care am o oarecare încredere sau Pleșoianu pe care chiar îl cred ca are multă deschidere si bună credință față de misiunea cu care a fost învestit. Noi cei mici ne dorim să redevenim proprii noștri stăpâni, să ne hrănim din curtea proprie…. . etc.,dar mai mult nu putem face.
  Asa ca trimite articolele acestea țintit cu adresa celor competenti să țină cont de ele

 3. Cred că înaintea celor pe care ia-ți pomenit cu proiecte de țară a fost domnul Pavel Corutz cu primul proiect de țară, proiect de unde au copiat multi.

 4. Problema de fond este alta.
  Indiferent cat de binevoitor ar fi cel ce vine la putere ,lumeste vorbind ,sanse nu are ,in contextul actual.
  De asemenea ,cand aude lumea de modele matematice ,chiar daca unele ar fi bune ,chiar daca ar fi cine sa le inteleaga ,o lasa balta si merge la o bere.
  Intai trebuie sa fim toti crestini practicanti si sa ne iubim sufleteste ,sa nu stam in dezbinare.Logica mereu duce la contradictii(vezi paradoxele lui Goedel) ,unirea lor se face doar in iubire.
  Deci cu cat ne infundam in logica ,cu atat iubirea dispare si facem loc feluritelor dispute dogmatice ,de care trebuie sa ne ferim ,ca si crestini.Acestea se vor clarifica atunci cand intai ,noi vom fi prieteni toti ,ne vom ajuta intre noi (afirmatia par.Cleopa) ,si in al doilea rand ,cand persoane induhovnicite vor ajunge corect la consens ,dar peste logica lumeasca (fiind totusi necontradictoriu -consensul ,cu logica normala).
  Mai simplu mi se pare principiul ,zicala ,Omul potrivit in locul potrivit ,ca fiind reprezentativ (mi se pare ca unii il si folosesc prin politica ,nu urmaresc televizorul).
  Drepturile crestinesti trebuiesc exercitate ,nu cerute de la nimeni ,ele sunt firesti si vin de la Dumnezeu.Nu trebuiesc legi pentru a fi obligatorii ,deci de ce tot discutam ?
  Pe de alta parte prigoana a existat ,exista si va exista.
  Hristos nu s-a bagat in politica si si-a asumat-o.
  Acolo in politica presiunile sunt mari ,indiferent cine ar veni.
  Deci sa recladim piramida normala ,cu Hristos in frunte ,de jos in sus.Piramida valorilor.
  O data ce toate institutiile se dovedesc corupte ,dezbinatorul trebuie ocolit.
  Pur si simplu ,hai sa fim prieteni !
  Ce este asa de greu?

  Doamne ajuta!

 5. Am dorit sa zic ca Iisus Hristos si-a asumat prigoana ,nu politica .Scuze !!!

 6. Din cate am vazut ,acoperirea aceasta a ticalosiei se vede inca de la nivelul constitutiei tarii ,unde toate drepturile sunt nu garantate ,ci ocrotite ,samd ,plus se scrie in constitutie,pleonastic(de ce?) ca aceste garantii sunt in conditiile legii.
  Or constitutia trebuie sa fie autonoma ,fara a face referinta la legea care se presupune a fi ulterioara.
  Deci toate drepturile trebuiesc garantate independent de conditiile ulterioare din lege si ele trebuiesc sa fie egale pentru toti cetatenii.
  Apoi trebuie un singur principiu ,stipulat in constitutie ,faptul ca implementarea concreta a acestor garantii se face respectand legea ,dar fara a impiedeca nicidecum garantarea dreptului in sine (deci legea ,in nici o interpretare corecta a sa ,nu poate fi contradictorie cu garantarea drepturilor din constitutie).
  Daca se poate demonstra concret contradictia ,toata legea trebuie considerata caduca.
  De asemenea trebuie stipulat explicit ca retragerea unui drept nu se poate face decat daca beneficiarul dreptului incalca el insusi in mod explicit drepturile legitime ale celorlalti oameni.
  Cu o diferentiere clara intre infractiunea accidentala ,eventual legitima ori fara voie ,si infractiunea sistematica ,ilegitima ori cu voie.Aici trebuiesc juristi de meserie ,care sa fie si crestini.
  Aceste doua principii trebuiesc ulterior dezvoltate in conformitate cu legea crestineasca ,si nu conform principiului dinte pentru dinte .
  Deci nu distrugi iremediabil viata unui om ,si ii retragi dreptul de munca ,bagandu-l in puscarie ,pentru o eroare minora…
  Aceste chestiuni au fost scrise si de Eminescu ,in publicistica sa.
  Deci pedeapsa ,daca este necesara, trebuie sa fie eficace ,furtul recuperat ,omul sa se lase de prostii si sa-si poata lucra ogorul si intretine familia.
  Cam asta era ideea generala.
  Acum se tot ascund dupa legi pentru a bloca tot ce-i bun si a fura totul ,omul putrezeste in inchisoare si nici de lucrat nu mai poate ,fiind compromis ulterior (samd ,alte complicatii conexe).
  Deci legea ciomagului sub acoperire scriptica ,pentru fatada.
  Carturari si farisei fatarnici ,nici ei n-au intrat (in imparatia iubirii ,a dreptatii ,a cunoasterii dumnezeiesti) ,dar nici pe altii care au dorit sa intre nu i-au lasat.

  Doamne pazeste !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii