Noutăți

Usturoiul – combate bolile de inimă, principala cauză de deces la nivel mondial

  •  
  •  
  •  

Ceea ce bătrânii au transmis peste generații, este confirmat tot mai mult de cercetările științifice: beneficiile sale asupra organismului uman sunt extraordinare.

Potrivit unui studiu realizat la Institutul de Cercetare biomedicală – Harbor-UCLA Medical Center din Los Angeles, extractul de usturoi reduce acumularea plăcilor periculoase în artere. Astfel ajută la prevenirea bolilor de inimă, principala cauză de deces la nivel mondial.

Autorul principal al studiului Dr. Matei Budoff a declarat: “Acest studiu este o altă demonstrație a beneficiilor acestui supliment alimentar în reducerea, acumularea și prevenirea formării de noi plăci în artere, care poate provoca boli de inimă.”

Studiul a implicat 55 de pacienți cu vârste cuprinse între 40 si 75 de ani, fiecare dintre ei diagnosticați cu sindrom metabolic. Participanții au fost verificați la începutul studiului pentru a măsura volumul total de placă coronariană. Proiecțiile au fost realizate prin intermediul tomografiilor (CCTA), o tehnologie de imagistică ce măsoară depozitele în artere.

307920BB00000578-0-image-a-13_1453482053743
După ce au fost evaluați, participanții au luat o doză de 2400 miligrame de extract de usturoi în fiecare zi. Un an mai târziu, au fost realizate analize asupra pacienților. Studiul a determinat faptul că cei care au luat extract de usturoi, au încetinit acumularea totală a plăcii în artere cu 80 de procente. În plus, au redus placa și s-a demonstrat o regresie a acesteia.

Dr. Budoff a declarat: “Am finalizat patru studii randomizate, iar ele ne-au condus la concluzia că extractul de usturoi poate ajuta la încetinirea și chiar la stoparea progresiei aterosclerozei, fiind de mare folos în stadiile incipiente ale bolilor de inimă.”

Studiul din Los Angeles a fost publicat în Jurnalul de Nutriție din SUA. Constatările sunt în conformitate cu un studiu de anul trecut, de la Universitatea din Missouri, SUA. Acest studiu a relevat că usturoiul oferă protecția creierului împotriva îmbătrânirii și a dezvoltării diferitelor boli. De asemenea, a sugerat că usturoiul ar putea preveni chiar bolile neurologice, cum ar fi Alzheimer si Parkinson.

“Usturoiul este unul dintre alimentele cel mai larg consumate”, a spus Zezong Gu, profesor asociat la Facultatea de Medicină de la Universitatea din Missouri și principalul autor al studiului. “Cei mai mulți oameni cred că usturoiul este important pentru compușii săi care conțin sulf și este astfel cunoscut ca o sursă excelentă de protecție antioxidantă și anti-inflamatorie. Oamenii de știință au încă de descoperit moduri diferite de beneficii ale usturoiului asupra corpului uman”, a spus el.

HT_Crush-Garlic-Beauty-01_s4x3
traducere si adaptare Mădălina Corina Diaconu

sursa: Harbor-UCLA Medical Center,  dailymail.co.uk


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii