Noutăți

Tacâmuri comestibile realizate pentru a le combate pe cele din plastic. Video

Narayana Peesapaty din India și-a propus să aducă pe piață un produs care să micșoreze cantitățile de deșeuri din plastic! El a inventat tacâmurile comestibile și speră ca acestea să ajungă mai ieftine decât cele din plastic!

Tacâmurile comestibile sunt realizate din diverse făini la care se pot adăuga diferite arome, la alegerea consumatorului. Câteva astfel de exemple ar fi tacâmurile comestibile picante,  cu ceapă sau roșii, cu usturoi sau ghimbir. Fiind comestibile, fabricarea acestor produse este limitată de reglementările stabilite în conformitate cu siguranța alimentară și standard-ul internațional din domeniu. Au o perioadă lungă de valabilitate și sunt biodegradabile.

Edible-CutleryNarayana Peesapaty

Miliarde de ustensile de unică folosință ajung în gropile de gunoi în fiecare zi. Este motivul principal pentru care compania indiană Bakey Foods Private Limited a fost înființată, iar scopul său a fost acela de a produce tacâmuri comestibile, primele de acest gen din lume.

Narayana Peesapaty este cercetător și deține o diploma în Chimie de la Universitatea Osmania și un master de la IIFM- Bhopal din India. A lucrat în calitate de director asociat la institutul de cercetări AC Neilsen ORG-Marg din orașul  Baroda, India, unde a întreprins peste 50 de misiuni de consultanță legate de agricultură și industriile agrare, silvicultură, industrie forestieră, dezvoltare rurală, tehnologii de energie din surse regenerabile.

Bakeys-Edibles
Mai târziu s-a alăturat Institutului Internațional de Management al Apei (IWMI). Aici a întreprins cercetări privind legătura dintre energia apelor subterane. A publicat mai multe documente de politici și de cercetare privind gestionarea acestor ape și a problemelor asociate, propunând prețuri minime care să sprijine dezvoltarea apelor subterane în vederea folosirii lor în irigații.

El este fondatorul și directorul companiei Bakeys Foods Private Limited și că “schimbarea este inevitabilă. Înainte de această schimbare, prezentul ne poate depăși și copleși, din acest motiv ar trebui să existe instrumente de schimbare”.

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: en.zockme.com, bakeys.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii