Noutăți

Uriașul tumul (mormânt antic) de la Isaccea (Tulcea) – 120 de metri diametru, 37 de metri înălțime. Ce secrete ascunde?

 •  
 •  
 •  

Oare de ce autoritățile românești nu sunt interesate și nu vor să finanțeze cercetarea obiectivelor arheologice din perioada geto-dacică? Cu extrem de rare excepții (cercetări superficiale la Sarmizegetuza Regia), majoritatea banilor merge către obiective greco-romane. Așa a fost, spre exemplu, și cazul finanțării arheologice din anul 2016, care ne prezintă o situație halucinantă: Nici un șantier arheologic din Moldova nu a fost finanțat (indiferent de perioadă sau cultură), în schimb au fost finanțate 14 (paisprezece) șantiere din Dobrogea (Tulcea și Constanța), dar  ATENȚIE: din cele 14 niciunul geto-dacic, deși e plină această zonă de istoria strămoșilor noștri. Banii s-au dus pentru obiective romane și grecești!!!

În Dobrogea, printre multe alte obiective arheologice, există și un număr uriaș de tumuli (morminte antice). Doar în județul Tulcea sunt aproximativ 400. Aici, la Agighiol, căutătorii de comori au scos la lumină, la începutul secolului XX, un tezaur getic impresionant din aur și argint, cu o simbolistică extraordinară care face legătura cu Zalmoxianismul, potrivit istoricului Dan Oltean.

tezaur agighiol

Tezaurul de la Agighiol

Cu toate acestea, nici Ministerul Culturii, nici autoritățile locale, nici arheologii din zonă nu au fost preocupați să reconstituie acest tumul și să îl aducă în circuitul turistic. Bulgarii, în schimb, o fac din greu cu tumulii lor, promovând la nivel mondial atât obiectivele tracice, cât și pe cele geto-dacice, pretinzând că traco-geto-dacii sunt strămoșii lor. În Bulgaria, o mulțime de tumuli au fost cercetați, iar comorile tracice au ajuns să fie expuse și la Muzeul Louvre din Paris. Dacă pentru bulgari și restul lumii cultura traco-geto-dacică este una majoră a antichității europene, pentru mulți dintre “specialiștii” noștri de două parale, traco-geto-dacii au rămas un popor barbar, primitiv, de care le este rușine! Prin urmare, mai ales în Dobrogea, nici nu vor să audă de geți!!!!!!!!

comori tracice

Comori tracice descoprite în Bulgaria

Dan Oltean, istoric: “Aceleași autorități și aceeaiași cercetători nu sunt în stare să inițieze cercetarea la unul dintre cei mai mari tumului funerari din Europa. Acesta se găsește lângă Isaccea, la sud de anticul Noviodunum, măsurând 120 de metri ca diametru și 37 de metri înălțime. Investigarea acestui monument funerar, neatins încă de căutătorii de comori, ar putea asigura o mare surpriză… Prin inventarul său complet acest mormânt ar oferi una dintre marile descoperiri arheologice ale secolului XXI, aici putându-se afla înmormântat unul din marii regi ai geților.” (Religia Dacilor, pag 73)

În zonă, arheologii au cercetat mai mulți tumuli romani de mici dimensiuni dar nu s-au atins de niciunul dintre marii tumuli getici, evident nici de cel de la Isaccea! De ce oare? Cine nu le dă voie?De ce nu se dorește cercetarea acestora? Care sunt interesele antinaționale puse în joc de la cel mai mare nivel al statului român? Cine se află, de fapt, la butoane? Până la urmă, cineva va trebui să răspundă la aceste întrebări!

Ca să aveți o idee despre dimensiunea tumului de la Isaccea imaginați-vă, prin comparație, diferența dintre acesta, care are 120 de metri diametru și 37 de metri înălțime și cel de la Agighiol, care avea doar 32 de metri lățime și doar 2 metri înălțime sau celebrul tumul din Bulgaria – Golyama  Kosmatka – unde s-au făcut descoperiri impresionante, care are 90 de metri în diametru și 20 de metri înălțime.

tumul isaccea 1

Tumulul de la Isaccea (Foto de pe ziarullumina.ro)

În condițiile în care tumulul de la Isaccea nu a fost jefuit până astăzi, în interiorul lui s-ar putea găsi lucruri impresionante. Pe cine ar deranja o astfel de descoperire? Cu siguranță, nu pe români! Deci?

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Vizionați mai jos un scurt metraj pe care l-am făcut în anul 2014 și în care sunt prezentați mulți tumuli deosebiți de pe teritoriul României:

 

vezi filmul cu tumulii


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

7 Comments on Uriașul tumul (mormânt antic) de la Isaccea (Tulcea) – 120 de metri diametru, 37 de metri înălțime. Ce secrete ascunde?

 1. Daniel Roxin, e foarte bine că faci publice deciziile mizerabile ale “forurilor competente”, DAR, asta nu ne încălzeşte intens decât scurt, corespunzător perioadei în care ne creşte pulsul şi tensiunea arterială de enervare la aflarea acestor veşti!
  Având în vedere ubicuua politică arheologică mincinoasă, perfidă şi distrugătoare a neomarxiştilor care au ocupat din nou România, problema are o singură rezolvare rapidă şi cu efecte evidente, pragmatice:
  1)Trebuie investit/închiriat un scaner puternic sau orice alt aparat performant pt. cercetări nedistructive! Sunt convins că foarte mulţi dintre susţinătorii tăi ar face o donaţie în acest sens.
  2)Cu acesta aparat cercetate rapid toate zonele cu potenţial arheologic maxim şi evaluate.
  3)Închiriat un buldozer, lopeţi şi 1÷2 camere de filmat profesionale.
  4)Apoi toate siturile unde autorităţile susţin că nu este NIMIC(!)important d.p.d.v arheologic, în baza acestei negaţii pot fi atacate LEGAL(!) şi la propriu pt. “munci agricole”! Eventual chiar cumpărate terenurile acolo unde se poate! Odată descoperite minunăţiile antice, puşi în faţa faptului împlinit, evidenţele îi vor forţa pe oficialii marxişti din arheologie şi guvern să-şi recunoască infamia şi impostura!

 2. cristian c. n. // 1 august 2016 at 23:57 // Răspunde

  Regretatul arheolog dobrogean Mihai Irimia ,in articolul
  “Consideratii privind asezarile getice din Dobrogea…”,publicat in revista Pontica nr.40;afirma ca mai niciodata nu s-au efectuat lucrari de cercetare serioase vizavi de asezarile getilor dobrogeni.In afara de cateva mici exceptii cam tot ce s-a descoperit a fost rodul hazardului.Din pacate foarte multi tumuli asezati in calea tractoarelor sunt intr-o stare avansata de aplatizare,si nu se gaseste nimeni sa opreasca asta.Putin probabil sa se intample vreodata un asa noroc ca acela din satul Gavani jud. Braila,unde dupa ce au nivelat bine un asemenea tumul s-au apucat sa are.Abia dupa aceea s-au apucat sa culeaga materialul arheologic din brazda.Ceea ce s-a descoperit pe urma si dupa o cercetare adevarata, poate fi numit tezaur. Totdeauna m-au fascinat cei doi tumuli[gemeni] oarecum atipici in comparatie ceilalti,ce sunt situati chiar langa soseaua Harsova-Constanta intre Ovidiu si Mihail Kogalniceanu.Cei ce au venit la mare pe Harsova,imposibil sa nu-i fi observat.Batranii au numit acel loc de cand ma stiu “la movilele inchinate”.M-am intrebat mereu de ce acei oameni care si-au facut din pasiune o meserie nu s-au zbatut sa poata cerceta acei tumuli?Sunt convins ca pe langa posibilul material arheologic din interior s-ar mai afla si povestea celor sau celui caruia i-au fost dedicati, si de ce au fost construiti asa.

 3. cetățeanul tulburat // 2 august 2016 at 2:45 // Răspunde

  In opinia mea, tind să cred că slugoii de la butoane sunt șefii coloniei, iar ce se numesc autorități…sunt de fapt pârghiile de control și subjugare a populației prin legi , impozite și taxe…să fim ocupați cu alergatul după banii lor…să nu cumva să mai avem timp să descoperim trecutul planetei și să credem că ce ne-a fost scris, este de fapt istoria scrisă de ei. Interesantă investigația din teren…Însă decât să tragem semnale de sesizare, mai bine să trecem la săpat cu tupeu, practic cu toții suntem umanoizi prizonieri pe aceeași planetă, respirăm același aer, avem lumină de la același soare și nimeni nu este mai presus de nimeni să impună reguli în a afla trecutul acestei planete, care de fapt nu este a noastră…
  La sfârșitul metrajului am observat o farfurie din aur cu o statuetă în mijloc în poziție șezând iar intr-o laterală, doi lei…nu prea înțeleg ce legătură ar avea dacii cu leii, iar personajele reprezentate de jur împrejur au niște chestii în mâini din care un obiect apare reprezentat și la statui/desene prin Egipt!!!

 4. Dac împielițat // 1 februarie 2017 at 16:06 // Răspunde

  nu vor sa auda de geti, le este frica ca prin asta li se stribeste cu ceva din denumirea de “roman/i”

 5. Georgiana-Laura // 19 februarie 2018 at 15:53 // Răspunde

  I-ar deranja pe străini, trădători, lingăi, antiromâni și alte minți bolnave cărora le este frică să nu se afle adevărul despre geto-daci pentru că i-ar “denigra” pe favoriții lor care în realitate au fost cu totul altceva decât ni s-a băgat pe gât până acum.

 6. Majoritarea banilor merg, nu merge. Nu majoritatea merge, ci banii…

 7. Tot ce are legatura cu vreun fel de monoteism nu se sapa, in schimb daca are ceva miros de politeism apar banii si se sapa zi si noapte. La monoteism nu intra si islamul din doua motive si anume: este prea tanar deci n-ai ce sa sapi si este fake, n-are substanta.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii