AIM radionica curs online

Noutăți

Uraganul Patricia – cel mai puternic uragan din istorie. Imagini incredibile realizate din spațiu cu evoluția sa

Uraganul Patricia, consemnat ca fiind cel mai puternic din istoria Pacificului de Nord Est înregistrat până acum, a lovit vineri coasta Mexicului. Cu o viteză a vântului ce atinge și 325 km/h „Superuraganul” a fost încadrat în categoria 5, maximă pe scala Saffir–Simpson, fiind considerat capabil să producă o catastrofă naturală. Până în prezent, cea mai scăzută presiune pentru un ciclon tropical a fost înregistrată în 1979 la Taifunul Tip, cu o valoare de 870 mbari însă Patricia are o presiune de 880 mbari iar temperatura din centrul norilor este de -90 grade Celsius.

hurrican-forming

Cei de la NASA au dat publicitații mai multe înregistrări ce prezintă evoluția incredibilului fenomen natural, observat din spațiu și de pe Stația Spațială:


sursa: nasa.gov


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Uraganul Patricia – cel mai puternic uragan din istorie. Imagini incredibile realizate din spațiu cu evoluția sa

  1. Dacă ar fi fost temperatura de -90 de grade in interiorul uraganului …nu am mai fi vorbit de uragan. Prin definiție uraganul are temperaturi mari în interior. În cazul de față, a avut o temperatură de circa 30 grade Celsius.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii