Noutăți

Unul dintre cele mai neobișnuite lacuri din lume se află în Ucraina. Ce îl face ieșit din comun? Galerie foto

Koyashskoye este un lac de sare de pe coasta peninsulei Kerch din Crimeea. La fel ca alte lacuri sărate din întreaga lume, apele Koyashskoye au o nuanță impresionantă de roz, datorită prezenței unei alge microscopice care se dezvoltă în apă salină. Lacul nu este mare, de doar 4 kilometri lungime și 2 kilometri lățime, și o adâncime medie de 1 metru. Datorită acestor caracteristici, nenumăratele insule mici stâncoase ating suprafața lacului. Când apa se evaporă, sarea din lac se cristalizează în jurul acestor roci, dând naștere unor pietre de cristal extrem de interesante.

Lacul nu este foarte cunoscut turiștilor, dar este popular printre localnicii care spun ca noroiul lacului are proprietăți benefice sănătății. Lacul aparține rezervației naturale Opuksky, care a fost creată în 1998. Aceste fotografii frumoase au fost surprinse de fotograful ucrainean Sergey Anashkevych.

koyashskoye-salt-lake-10[2] koyashskoye-salt-lake-9[2] koyashskoye-salt-lake-7[2] koyashskoye-salt-lake-8[5] koyashskoye-salt-lake-4[2] koyashskoye-salt-lake-2[2] koyashskoye-salt-lake-1[2] koyashskoye-salt-lake-3[6] koyashskoye-salt-lake-5[6]

sursa: Visit Ukraine


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii