Noutăți

Unul dintre cele mai mari diamante din lume a fost descoperit în Sierra Leone. Valoarea lui depășește 60 de milioane de dolari

Un bărbat a descoperit din întâmplare unul dintre cele mai mari diamante netăiate din lume, în provincia Kono din Sierra Leone. Diamantul, cu o greutate de 709 carate, este acum ținut sub pază permanentă în banca centrală din Sierra Leone. Descoperirea lui Emmanuel Momoh, care nu a fost încă evaluată, este cel mai mare diamant găsit în Sierra Leone din 1972, când un diamant de 969 de carate a fost dezgropat.

Președintele statului, Ernest Bai Koroma, a mulțumit bărbatului pentru dovada de patriotism și corectitudine, alegând să țină diamantul în țara sa și să nu îl vândă în străinătate prin contrabandă. Autoritățile au anunțat deja faptul că diamantul o să fie scos la o licitație internațională iar banii se vor duce pentru ajutorarea populație sărace din această țară cuprinsă de multe războaie civile și revolte de-a lungul timpului.

Potrivit lui Matei Nyaungwa, expert în diamante, cel descoperit acum în Sierra Leone este al 13-lea cel mai mare diamant găsit vreodată în lume. Nyaungwa susține că este dificil de estimat un preț pentru o asemenea bijuterie, însă o piatră asemănătoare de 813 carate s-a vândut la o licitație desfășurată la Londra pentru suma de 63 de milioane de dolari.

61873016

sursa: www.bbc.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii