Noutăți

“Universul nu ar trebui sa existe!” Asta susțin unii cercetători de la CERN. Pe ce se bazează?

48877447 - spiral galaxy in deep spcae, 3d illustration

Imediat după Big Bang, conform modelului standard, existau cantități egale de materie și anti-materie. Teoretic, acestea ar fi trebuit să se anihileze una pe cealaltă, ducând la dispariția Universului. Cercetătorii au căutat frenetic o anumită diferență între materie și anti-materie care ar putea explica de ce universul este încă prezent. Dar din orice punct de vedere au privit materia și antimateria, nu au găsit nici o diferență. Acest lucru i-a determinat pe cercetătorii să pună întrebări ciudate pentru noi: așadar, de ce există încă Universul?

“Toate observațiile noastre găsesc o simetrie completă între materie și antimaterie, motiv pentru care Universul nu ar trebui să existe în realitate! Pentru a exista, ar trebui să existe o asimetrie pe undeva, dar pur și simplu nu înțelegem unde este diferența”, a explicat Christian Smorra, autorul unui nou studiu realizat la CERN.

Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară este o organizație europeană de cercetare științifică, care operează cel mai mare laborator din lume pentru cercetarea particulelor elementare. Laboratorul este situat la câțiva kilometri nord-vest de Geneva, la granița dintre Elveția și Franța. Fondată în 1954, organizația are în prezent 22 de state membre. 

Antimaterie este termenul folosit pentru definirea opusului materiei formate din protoni, neutroni și electroni. În același fel în care termenul zi definește atât perioada de 12 ore de lumină, cât și perioada de 24 de ore care include noaptea, termenul materie este folosit pentru definirea atât opusului antimateriei cât și totalitatea de materie și antimaterie existentă în Univers.

sursa: http://www.independent.co.uk/news/science/universe-exist-cern-universe-matter-bizarre-behaviour-scientists-a8015216.html

tradeucere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on “Universul nu ar trebui sa existe!” Asta susțin unii cercetători de la CERN. Pe ce se bazează?

  1. Cercetarea este ceea ce faci cind nu stii ce cauti!:))Sau ceea ce cauti cind nu stii ce faci…am zis!…si eu si Murphy!

  2. cetățeanul tulburat // 27 octombrie 2017 at 7:01 // Răspunde

    Cercetătorii ăștia sunt de tot râsul, big bang ul se aude numai când se dau cu capul de pereți toți odată…e ca și cum s-ar duce pe malul oceanului introduc în apă un pahar il scot afară iar apoi privesc prin pahar și ne spun că oceanul nu are pești! Ăștia-s cercetătorii de la Cern sunt plătiți regește să spele creierul maselor, iar ce fac ei acolo nu trebuie să se afle!

  3. Am cunoscut o baba ce lucrase la CERN când se numea: “l’organisation européenne pour la recherche nucléaire”. A zis nimeni acolo nu crede in Dumnezeu, dar cred intr-o putere suprema. Dansurile exotice prin care isi fac reclama arata cui slujesc.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii