Noutăți

Universitățile americane se bat pentru un elev român. Îi oferă chiar și 70.000 de dolari pe an, doar să le devină student…

  •  
  •  
  •  

Performanțele internaționale ale elevilor români au devenit atât de obișnuite pentru noi încât, uneori, o știre potrivit căreia un elev a câștigat medalia de aur la olimpiada de la nu știu ce disciplină, trece pe facebook fără să facă foarte multe afișări, deși strânge multe like-uri și share-uri. Practic sunt mai multe like-uri și share-uri decât intrări pe articolul unde este prezentat acel succes. Ni se pare firesc, a devenit ceva obișnuit… Cu toate acestea, sunt extrem de puține țările în care acest lucru se petrece, ceea ce îl face să fie ieșit din comun.

Un astfel de elev eminent, care face cinste României, este și Costin Dobrin din Constanța, câștigător anul trecut al medaliei de aur la Olimpiada Internațională de Geografie. Datorită acestei performanțe, universități de prestigiu precum Harvard sau Columbia s-au bătut pentru el, oferindu-i burse de 70.000 sau 80.000 de dolari pe an, doar să îl aibă ca student.

costin-dobrin 2

Mă întreb, ironic: oare vreo universitate din România i-ar fi oferit măcar 3.000 de euro pe an ca să îi fie student? 😉

În cele din urmă, Costin Dobrin a ales Universitatea Columbia unde va studia din această toamnă științele pământului.

Iată ce spune el despre această licitație pe care au făcut-o universitățile americane, conform businessmagazin.ro: „M-am simţit bine văzându-le interesul şi cuvintele frumoase pe care le-au folosit în răspunsurile lor. Am aflat că la Columbia am fost numit Science Research Fellow. Aceasta este o titulatură pe care o primesc în fiecare an numai 10 studenţi, cei mai buni pe ştiinţă, cel mai important fiind că universitatea îmi va finanţa și cercetarea pe timp de vară. Am văzut acolo facilităţiile, laboratoarele şi tot ceea ce înseamnă cercetare şi viaţa în campusul de la Columbia. Pot să spun că este exact ceea ce mi-am dorit”.

Să îi dorim succes și să sperăm că într-o zi se va întoarce acasă pentru a ajuta România să ajungă acolo unde îi este locul!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

3 Comments on Universitățile americane se bat pentru un elev român. Îi oferă chiar și 70.000 de dolari pe an, doar să le devină student…

  1. Majoritatea eminentilor sunt folositi in alte scopuri.

  2. Daca accepta vom avea inca o sluga a MAFIEI jhidano-sionista-masonica-satanista, platita bine si indobitocita prin societati secrete ca sa puna umarul la instaurarea Noii Ordini Mondiale.

  3. Cat este de destept atat este de naiv!!!???

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii