Cunoaste lumea

Noutăți

Unioniștii au fost prezenți de 1 Decembrie la Bruxelles pentru a le spune celor din UE că ROMÂNII și BASARABENII sunt ACELAȘI POPOR

 •  
 •  
 •  

InfoPrut.info: Sute de unioniști de pe ambele maluri ale Prutului, dar și din diaspora, au transmis instituțiilor europene, la Bruxelles, mesajul „O singură națiune, o singură țară!”, cu referire la România și Republica Moldova.

„Moldovie c’est la Roumanie”, „Bessarabia is Romania”, „Reunification”, „Meme peuple, meme pays”, „Unitate națională”, „România n-a avut graniță la Prut”, „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!” au fost câteva dintre mesajele scandate de către unioniști în cadrul unui miting organizat în fața Comisiei Europene.

unionisti-2

Europa trebuie să știe că România și Republica Moldova au aceeași limbă, aceeași istorie, aceleași obiceiuri și tradiții. Suntem o singură națiune – română, și dorim să fim o singură țară – reîntregită”, a declarat Alexandru Rotaru, președintele executiv al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Citește articolul integral aici: InfoPrut.info


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on Unioniștii au fost prezenți de 1 Decembrie la Bruxelles pentru a le spune celor din UE că ROMÂNII și BASARABENII sunt ACELAȘI POPOR

 1. Nu va faceti iluzii, nu tocmai moldovenii au scandat la Bruxelles (de unde ar avea moldovenii atatia bani sa se deplaseze la Bruxelles atata timp?), ci este conform cu politica UE sa inainteze cat mai in coasta rusilor, dupa care ni se va spune: gata, ati primit destul, hai cu Ardealul la maghiari, tot asa, nu ca sa intareasca Ungaria, ci ca sa fim toti cat mai dezbinati.
  De fapt vor sa rupa România, nu sa o intareasca!
  Daca basarabenii ar dori cu adevarat sa se uneasca cu România, nu ar trebui sa fie intre statul român si statul moldovean, cum vi se pare? Ce jalnici am ajuns, sa cersim la stapanii de la Bruxelles totul!…
  De ce nu auzim aceleasi manevre si despre teritoriul pur romanesc din Dobrogea de la Bulgari, unde sunt si acum Gradinile Reginei Maria.. a României, sau despre Bucovina de la Ucrainieni, sau despre localitatile românesti din Serbia si chiar din Ungaria? Despre românii de acolo dimpotriva, auzim ca li se refuza ajutor pe motiv de … discriminare pozitiva! adica sunt lasati ai nimanui, sa se descurce singuri.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii