Noutăți

Unii dintre cei mai frumoși Bonsai din lume. Arta străveche cu rădăcini în Egiptul antic

  •  
  •  
  •  

Bonsai este arta şi ştiinţa de a creşte plante şi arbori miniaturali, prin conducerea şi tăierea adecvată a ramurilor şi prin hrănire minimală cu apă şi îngrăşăminte. Arborii cresc astfel într-o formă estetică, care sugerează de cele mai multe ori vârstă înaintată, deşi impresia de îmbătrânire nu este falsă deoarece mulţi arbori bonsai sunt realmente bătrîni, dar arătând aceasta în forma lor miniaturală.

Schițe și desene a unor arbori crescuți în ghivece, având câteodată roci sau alte elemente decorative, aparent fiind utilizați pentru scopuri decorative, au fost descoperite în mormintele Egiptului antic și au fost datate ca fiind mai vechi de 4,000 de ani. Este de asemenea cunoscut că în Asia caravanele transportau frecvent în vase arbori de diferite specii și dimensiuni. Acești arbori erau surse de chimicale utilizate medicinal de către vindecătorii caravanelor atât pe traseul urmat, cât și în locurile în care caravana oprea.

Oamenii au grija de copacii Bonsai de peste o mie de ani. Este o practică horticolă, originară din China, unde este cunoscută sub numele de “penzai”. Procesul este delicat și necesită foarte mult timp și pricepere. Cei de la boredpanda le-au cerut utilizatorilor să publice cele mai frumoase fotografii cu Bonsaii lor, iar rezultatul este acesta:

bonsai2 bonsai1 bonsai3 bonsai4 bonsai5 bonsai9 bonsai8 bonsai7 bonsai6 bonai10

sursa: artofbonsai.org/

sursa: boredpanda.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Unii dintre cei mai frumoși Bonsai din lume. Arta străveche cu rădăcini în Egiptul antic

  1. Se spune ca tehnica cultivarii bonsai-lor consta de fapt, in plantarea arborilor intr-o mica terasa pe peretii verticali ai cascadelor.Ploaia verticala ,nutrientii putini, dar si ,,constentizare”inaltimii obligau arborii sa ia forma pitica,copie a celei naturale.Cind ajungeau la forma si dezvoltatea dorita erau recoltati si pusi in vaze.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii