Noutăți

Inorogul a existat cu adevărat! Descoperiri de ultimă oră…

 •  
 •  
 •  

Vestea bună este că inorogul, sau unicornul, a existat cu adevărat! Vestea rea este aceea că nu arăta așa cum îl știm din poveștile magice și din desenele animate!!! Adevăratul inorog era mai gras și acoperit cu multă blană, arătând mai degrabă a rinocer decât a armăsar!

Cele mai recente cercetări arată că inorogul siberian a cutreierat pe planeta noastră cu mult mai recent decât s-a crezut inițial. Se știa, în urma descoperirlor arheologice de până acum, că Elasmotherium sibiricu – inorogul Siberian, ar fi dispărut cu 350.000 de ani în urmă. Era înalt de aproximativ 2 m și lung de 4,5 metri, cu o greutate de aproximativ 4 tone.

Dar un craniu fosilizat și foarte bine conservat, a fost găsit recent în Kazakstan, arătând că respectivul animal preistoric era încă în viață și mergea pe acest pământ cu doar 29.000 de ani în urmă. Studiul a fost publicat recent de revista American Journal of Applied Sciences.

Aceste descoperiri au dat naștere însă la un alt mister: cum a supraviețuit atât de mult timp?

“Cel mai probabil, sudul Siberiei de Vest a fost un refugiu pentru acest animal”, a declarat Andrei Shpansky, cercetător la Universitatea de Stat din Tomsk. Echipa sa speră ca noua descoperire va aduce informații despre factorii de mediu care au jucat un rol important atât în supraviețuirea cât și în dispariția speciilor și migrației acestor animale de legendă. Probabil că și aici schimbările de mediu au fost factorul principal. “Înțelegerea trecutului ne permite să facem predicții mai exacte cu privire la procesele naturale din viitorul apropiat”, a declarat Shpansky.

160329112700-real-unicorns-2-exlarge-169Craniul a fost descoperit in satul Kozhamazhar din Kazakstan (foto: dailymail.co.uk)

32745AE100000578-3504408-image-m-27_1458654735875

Reconstrucția unui corn de inorog, aflat la Natural History Museum din Londra (foto: dailymail.co.uk)

3273BA9100000578-0-Although_no_horns_have_been_found_for_Elasmotherium_sibircum_sci-a-8_1458653883990

Traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

Surse: cnn.com, American Journal of Applied Sciences


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină •  
 •  
 •  

12 Comments on Inorogul a existat cu adevărat! Descoperiri de ultimă oră…

 1. De o jumatate de ceas imi tot bat capul…neam!Cum sugeau puii,domnule!

 2. Mda, o alta linie evolutiva fascinanata si de-a dreptul si de-a stangul si in toate punctele cardinale care duce la o specie de inorog cu ochi albastri si cu stea in frunte (vizibila cand se incrunta!!!). Cand evolutia unei specii/rase se face in acord cu legile frumoase, eterne si precise ale creatiei universal-valabile rezultatul este sclipicios! Pur si simplu te “scoate din captivitate!” si mai primesti si “koronita”

 3. unicornul , este descries in heraldica asa : aspect de cerb cu un singur corn neramificat . in reprezentarile medievale, avea copita despicata , deci nu era asemanat cu calul .

 4. …si calu’ ce zicea? ERA din lemn si nu vb! da’ ai vazut cal cu aripi? evolueaza fiecare cum ii scris; intuim si noi, ne mai dam cu parerea ca n-avem voie sa ne spargem in figuri privind in ograda vecinului, luptandu-ne in campuri vizuale si arii corticale incompatibile cu legile sacre universale!si-apoi linia evolutiva terestra tre sa se racordeze corespunzator, in caz contrar se clatina planeta, adicatelea ne clatinam cu totii; noroc ca s-au mai distantat faliile tectonice si dak analizam harta, pe-acolo pe unde se practica tehnici distructive contrare legii, se aplica sanctiunea corelativa

 5. da mamutu, homo erectus, aratau ca alain delon?

  • si nici baba Vanga n-arata ca Madonna care avea un IQ mare spre deosebire de cel al lui Eistein care cica era mik dupa cum au demonstrat cercetarile stiintifice in domeniu. Si nici Iisus nu avea vreun DOCTORAT…a se scuti si cu IQ-ul

   • Chestia asta cu IQ-ul poate fi demonstrata simplu cu ajutorul ,,metodei taurului”.Daca te alearga taurul ai un IQ scazut(a reusit sa te surprinda).Daca alergi tu taurul ai un IQ foarte scazut(iti pui mintea cu bovina).Daca intre tine si taur exista un gard solid ai un IQ foarte ridicat(si no comment).

 6. Da, omul este un animal-dar un animal indumnezeit. Si aceasta este singura insusire dintre toate cate i se pot atribui omului, capabil sa-l smulga din lumea animala si sa-L INALTE deasupra ei.

 7. 🙂

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii