AIM radionica curs online

Noutăți

Ungurii vor să construiască un nou gard de sârmă ghimpată la granița cu România

Guvernul Ungariei a decis să înceapă lucrările de pregătire la sol pentru construirea unui gard de sârmă ghimpată la granița cu România pentru a ține departe imigranții în cazul în care aceștia și-ar schimba ruta de traversare dinspre Serbia, a anunțat ministrul de Externe, Peter Szijjarto, citat de Reuters. Szijjarto a mai spus că a informat Ministerul român de Externe în legatură cu construirea noului gard, care va prelungi gardul deja existent de 175 km cu câțiva kilometri de-a lungul frontierei cu România, până deasupra râului Mureș. (Potrivit calculelor HotNews.ro, bazate pe distanțele evidențiate de Google Maps, noul gard de sârmă ghimpată pe granița maghiaro-română va avea circa 26 de km.)

“Am decis să începem lucrările de pregătire pentru construirea unui gard începând de la granița comună Ungaria – Serbia – România, care va avea o lungime rezonabilă, pentru cazul în care presiunea migranților se va schimba dinspre Serbia spre România”, a spus ministrul maghiar de externe într-o conferința de presă.

2010_11_26_107099274_rszUngaria a construit un gard la granița cu Serbia, a adoptat legi draconice privind imigrația ilegala, a trimis militari la granița de sud și a decretat stare de criză in județele de la granița cu Serbia – totul pentru a opri refugiații și imigranții care vin din Orientul Mijlociu și nordul Africii spre Germania, via Ungaria, anunță hotnews.

Premierul maghiar Viktor Orban a declarat că a decis sa construiască gardul de sârma ghimpată de la graniță, pentru a apăra valorile creștine ale Europei în fața invaziei refugiaților și imigranților musulmani. El a fost aspru criticat atăt de opoziția internă, căt și de inalți oficiali europeni.

Răpunsul României

Ministerul român de Externe drclară într-un comunicat dat marți după amiază, că a fost informat de MAE maghiar “cu puțin timp înainte de a fi anunţată public” intenția de a construi un gard de sârmă ghimpată. MAE consideră că ridicarea unui gard între două state membre UE “nu este un gest corect din punct de vedere politic”. notează hotnews.

Este acesta adevăratul motiv folosit de guvernul maghiar pentru a prelungi gardul de sârma ghimpată la granița cu România? Sau sub acest pretext ungurii au alte planuri?

bulgaria-va-mari-gardul-de-sarma-ghimpata-ridicat-impotriva-imigran-ilor-la-granita-cu-turcia-18499123

surse: reuters, hotnews.ro, MAE


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Ungurii vor să construiască un nou gard de sârmă ghimpată la granița cu România

  1. Pacat, cu totii suntem oameni si trebuie sa avem compasiune fata de semenii nostrii aflati in dificultate, fara a avea idei preconcepute.

  2. O masura cam primitiva (si care rezolva doar temporar si local situatia) in fata unei tragedii umane de proportii … Cel mai probabil toate aceste masuri simpliste se vor intoarce impotriva lor.

  3. cetățeanul tulburat // 18 septembrie 2015 at 4:05 // Răspunde

    Bine fac ungurii…și noi ar trebui să păzim prutul, cu armata…însă armata noastră e ocupată cu joaca în nato…
    De la “Pe aici nu se trece” o să ajungem la “Treceți mă… treceți pe unde vreți voi!”

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii