Noutăți

Ungaria vrea să-și construiască GARD, LA GRANIȚA CU ROMÂNIA. De ce se teme guvernul maghiar?

 •  
 •  
 •  

Peter Szijjarto, ministrul de externe maghiar, afirmă, potrivit ActiveNews, că, printre măsurile suplimentare de protecție a granițelor Ungariei, se intenționează inclusiv construirea unui gard, la hotarul cu România. Ungurii ar putea opta, foarte curând, pentru această măsură excepțională de protecție pe fondul sporirii substanțiale a numărului de imigranți ilegali (sosiți pe ruta Balcanilor de vest).

Actualmente, a precizat oficialul maghiar, au loc consultări cu partea română, pe această temă. Foarte probabil, guvernul maghiar posedă informații certe care indică o viitoare creștere a numărului de imigranți, în următoarea perioadă. Într-o conferință de presă, membrul guvernului de la Budapesta a ținut să sublinieze că peste 50.000 de migranți ilegali au intrat până în momentul de față în Italia (doar în acest an), cu 47% mai mult decât în aceeași perioadă în 2016, iar numărul migranților ilegali care au intrat în România a crescut cu 70%, ajungând la 1.054, exact în aceeași perioadă.

Nu se știe dacă Macedonia va mai fi capabilă să gestioneze situația fluxului crescător de imigranți proveniți din Orientul Mijlociu și nici dacă Turcia va mai respecta multă vreme acordul încheiat cu UE în materie de migrație, în condițiile în care relațiile dintre cele două părți nu sunt tocmai cele mai cordiale cu putință.

Cum ar fi ca România să se trezească, pe la mijlocul verii, cu un puhoi de imigranți ilegali, care vor forța frontierele? Am face față situației, fiind pregătiți din timp (precum se pregătesc vecinii noștri de la vest) sau ne bazăm doar pe capacitatea de protecție a Dunării, ca barieră naturală?

z

1
Sursa: ActiveNews

Text: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

2 Comments on Ungaria vrea să-și construiască GARD, LA GRANIȚA CU ROMÂNIA. De ce se teme guvernul maghiar?

 1. Szolt Szbeirt nu recunoaste ca Transilvania este o regiune romaneasca // 28 mai 2017 at 21:08 // Răspunde

  Szolt Szbeirt nu recunoaste ca Transilvania este o regiune romaneasca. Pentru el Clujul nu-i in Romania!
  uitati unde spune ca s-a nascut
  http://www.on3studio.com/?page_id=1636

 2. Cristian Ursu se identifica cu Szolt Szbeirt // 28 mai 2017 at 21:10 // Răspunde

  In emisiunea Metropolis prezentata de postul ARTE:
  Au sommaire : *Cluj-Napoca* Anciennement appelée Cluj, cette ville de Transylvanie, la deuxième métropole de Roumanie, est tiraillée entre son héritage communiste et le renouveau créatif. *Visite de l’atelier d’Aboubakar Fofana* Initié aux
  http://www.programme-tv.net/programme/culture-infos/r5534-metropolis/9949085-metropolis/
  Cristian Ursu se identifica cu Szolt Szbeirt numai asa se poate explica cum este deranjat de prezenta statuilor eroilor romani in Cluj si arta lui militeaza pentru desfiintarea lor!!!
  Uitati-va la:
  http://www.on3studio.com/?p=1035

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii