Noutăți

Ungaria pregătește o „declarație de război“ față de România și alți vecini. Vrea refacerea “Ungariei Mari”

La un an distanță de centenarul MARII UNIRI și la trei ani față de centenarul Tratatului de la Trianon, care consfințește dezmembrarea Imperiului Austro Ungar și refacerea granițelor țărilor din jurul Ungariei, printr-o firească reîntregire, reprezentanții Ungariei fac spume, în uriașa lor frustrare născută de fantasma Ungariei Mari pentru care luptă. Neînvățând nimic din istorie, neasumându-și greșelile trecutului, jurnaliști și politicieni din Ungaria reaprind tensiunile cu țările din jurul lor, pretinzându-se tot ei victime, după o rețetă pe care o cunoaștem deja!

Cotidianul.ro: Ideea generală ce transpare din articolele despre Trianon (scrise de vecinii unguri) este cea conform căreia Ungaria este victima nevinovată a acelor popoare pe care conducătorii regatului le-au lăsat să se așeze în țară de-a lungul istoriei. Interpretarea ar fi că toate aceste popoare aveau toate drepturile înainte de 1918 și că nu a fost nicio clipă amenințată continuitatea existenței lor. Aceeași interpretare este valabilă și pentru zilele noastre. Un articol publicat de „Magyar Idok“, în care membrii Micii Antante (România, Cehoslovacia, Iugoslavia) sunt considerați „hiene“, arată că, acum, Ungaria este înconjurată de vecini, la fel ca antimaghiarii în urmă cu o sută de ani, și că Ungaria este tratată la fel de nedrept ca în urmă cu o sută de ani. Interesant este mesajul de forță trimis de autorul articolului, Gyorgy Pilhal – nu este unul împotriva vecinilor, ci a Europei, vizate fiind cotele de imigranți impuse Ungariei. „Vreți să inundăm cu imigranți această rămășiță mutilată și însângerată a țării? Nu, nu. Niciodată!“

(…..)

Jurnalistului naționalist Istvan Stefka consideră că peste Ungaria se va abate un al doilea Trianon, pus la cale de George Soros, care este „Bel Kun, Gyorgy Lukacs, Oskar Jaszi și Mihaly Karoly la un loc“, o referire la liderul de facto al Republicii Sovietice Ungare din 1919, la miniștri ai acestei republici și la liderii Primei Republici Ungare, din același an. Acum, „nu cu arme, ci prin uneltiri, minciuni, infamie, influență financiară și finanțarea dușmanilor interni“, Soros și cei ca el vor să pună mâna pe destinele Ungariei, consideră jurnalistul amintit.

(….)

Iată însă și o poziție oficială a guvernului de la Budapesta, exprimată de Janos Lazar, șeful cancelariei premierului Viktor Orban, considerat al doilea cel mai puternic politician din Ungaria. Mesajul de mai jos a fost transmis în cadrul unui discurs ținut de Janos Lazar pe 3 iunie și se adresează, din nou, în special liderilor de la Bruxelles, nu doar vecinilor Ungariei.

„Este timpul ca vecinii noștri și liderii Europei să recunoască următoarele și să-și revizuiască politicile în consecință: națiunea ungară este victima Trianonului și nu se află la originea tratatului.“ (…) „Națiunea ungară trebuie să primească, dacă nu reparații materiale, atunci măcar unele morale, pentru cea mai mare nedreptate din istoria lumii.“ (…)„Noi nu vrem să modificăm frontierele și, mai cu seamă, nu vrem tensiuni etnice… noi războaie în Europa… dar asta nu înseamnă că vom tolera provocările, violarea repetată a sensibilității noastre naționale pentru încă o sută de ani. Da, putem spune și acum «Dreptate pentru Ungaria!»“, adică sloganul revizionist de după 1929. Hungarianspectrum mai trece în revistă o soluție anti-Trianon din partea lui Szilard Nemeth, vicepreședintele partidului lui Viktor Orban: un teritoriu aparține celor care îl locuiesc, prin urmare, ungurii trebuie să lupte pentru modificarea balanței demografice în bazinul carpatic. Este o ideea lansată de unii istorici maghiari, aceea de a lua Ungaria Mare înapoi făcând mulți copii…

Citește tot articolul aici: Cotidianul.ro

Vizionează mai jos filmul documentar TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ, ca să descoperi adevărul care le stă în gât revizioniștilor maghiari:


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

11 Comments on Ungaria pregătește o „declarație de război“ față de România și alți vecini. Vrea refacerea “Ungariei Mari”

 1. viorel dan // 8 iunie 2017 at 15:10 // Răspunde

  Inapoi in Mongolia cand aveti de gand sa va reintoarceti ?!?

 2. Constantin // 8 iunie 2017 at 19:11 // Răspunde

  Vrabia malai viseaza.

 3. Un ostas al lui Vlad Tepes // 8 iunie 2017 at 20:12 // Răspunde

  Eva Balogh are un blog in care vrea sa creeze o realitate virtuala. Uitati cum nu-i pasa de crimele facute de unguri!!

 4. era mai potrivit obraznicii sa-si ceara scuze asa cu intarziere pentru toate ororile comise de inaintasii lor jegosi.

 5. Unele scoli nu dau diplome de absolvire elevilor.Unele evenimente nu au fost consemnate nicaieri…cu exceptia unor memorii…neoficiale.Trianon!:))Trianon-ul a hotarit altceva.Armata romana intra in primul razboi mondial la promisiunea ferma ca Romania isi va recupera ,,toate”teritoriile!Insa dupa desfasurare evenimentelor, ,,aliatii”,ca de obicei,au avut alte interese.La ordinul lor, armata romana a fost oprita ,initial,pe aliniamentul Muresului.Ulterior,la ordinul neoficial al lui Clemenceau,nu sa dus nici un tratativ legat de teritoriile romanesti,decit cu romanii si armata romana si-a reluat inaintarea.Transilvania ar fi revenit la Romania(pina la Tisa) si Ungaria ar fi incetat sa mai existe!(nu mai exista de la Mohacs).Dar nu era bine,desi unora le va parea ciudat!Tambalaul ,dupa cum se va observa doua decenii mai tirziu,nu se gatase!Astfel sau hotarit granitele actuale,Ungaria mai exista.Da,Diktatul…Germanii au dus vagonul in care se semnase capitularea la sfirsitul primului razboi mondial in acelasi loc si Franta va semna capitularea,sugerind anularea Triano-ului.Va profita si Ungaria si nemtii nu au mai putut da inapoi,si acest fapt va fi impus Romaniei.De aceea ii zice ,,Diktat”!Germania a avut de fapt alte planuri,dar asta este o alta poveste!

 6. Toni Romanul // 9 iunie 2017 at 11:04 // Răspunde

  A murit leul Vadim si hienele iredentiste topaie de fericire, cu coada in sus.

 7. Articol BBC despre omagiarea criminalilor unguri! // 10 iunie 2017 at 18:16 // Răspunde

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/world/monitoring/media_reports/1764036.stm

  Hungary honours ‘war crimes’ generals
  Hungarian priests celebrating a mass for the fallen
  A special service was held in memory of fallen soldiers
  A memorial to two Hungarian generals executed after World War II on war crimes charges has been unveiled in the capital, Budapest.
  Justice Minister Ibolya David laid a wreath at the memorial for Gusztav Jany and Ferenc Szombathelyi in the grounds of the Military History Museum.
  Jany was the commander of the Second Hungarian Army Corps, which fought on the German side on the Russian front.
  Detail from a memorial plaque
  A memorial plaque remembers the executed generals
  After 1945, the Budapest People’s Court sentenced Jany to death as a war criminal and he was executed on 26 November 1947.
  Jany was rehabilitated after the fall of communism, when in October 1993 the Hungarian Supreme Court annulled the earlier ruling.
  The second general, Ferenc Szombathelyi, was the Hungarian chief of general staff between 1941 and 1944.
  After the war he was sentenced to life imprisonment, extradited to Yugoslavia and executed there as a war criminal on 5 November 1946.
  Szombathelyi has also been rehabilitated in Hungary since the end of the communist era.
  The Second Army Corps commanded by Jany suffered huge casualties on the Russian front.
  Hungarian Justice Minister Ibolya David
  Hungary’s justice minister laid a wreath
  “Two-thirds of the army was lost,” Jozsef Szalai, a former corporal in the corps, told Hungarian TV.
  Speaking after a special mass in memory of the fallen at Budapest’s Matthias Church, Szalai said the strength of the Second Army Corps was put at 200,000, meaning that as many as 142,000 had died.
  Hungarian military historian Sandor Szakaly said that what happened to the military commanders after 1945 may have followed the letter of the law – but it failed to serve the cause of justice, with former army officers falling victim to a new dictatorship.
  ‘Heroic’ fighting
  Several survivors of the disastrous Battle of the Don attended the memorial service, at which the congregation was told that the Second Army Corps had fought heroically against all the odds.
  Another of Hungary’s wartime generals, Antal Vattay, was officially rehabilitated by the Hungarian Supreme Court last June.
  A close aide of Admiral Miklos Horthy, who ruled Hungary between 1920 and 1944, Vattay was sentenced to 10 years in prison by a Soviet-era tribunal in 1951.
  And last January a right-wing Hungarian party applied to the Chief Prosecutor’s Office for the rehabilitation of Laszlo Bardossy, prime minister between April 1941 and March 1942.
  Sentenced to death in November 1945, Bardossy led the government which declared war on the Soviet Union and the USA, approved an anti-Jewish law – and sent the second Hungarian Army Corps to the Russian front.
  The Federation of Jewish Communities in Hungary, Mazsihisz, protested against the application for Bardossy’s rehabilitation.

 8. Doamne ferește…Un prost arunca în sus un mare ca.cat și alți prosti,mult mai tenace sar sa muște din el crezând ca e cozonac…
  Pai o națiune ca România ,de 20 milioane de locuitori se chinuie cu 1.5 mil de bozgori…voi cum credeți ca 8 miliane de maghiari,pardon …bozgori vor face fata cu 5-6 milioane de romani …cat cred eu ca are Transilvania!!! Cum vor vota romanii la alegeri și cam ce procente vor însemna voturile lor?!
  Lăsați cozonacul și gândiți logic!
  Dacă cineva spunea ca mai devreme sau mai târziu Transilvania va deveni un stat independent …mai vorbeam!

 9. Da. Ungaria trebuie să se pregătească în poziția CAPRĂ pentru toți vecinii…!!!

 10. Ba, daca romania ar fi in razboi cu ungaria ,romania ar castiga 100 la 100.ungurii sasi vada de tara lor iar astia de la noi (bozgorii)daca tin cu ungaria afara din tara cu ei

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii