AIM radionica curs online

Noutăți

NEBUNIE MAGHIARĂ: Ungaria asteaptă scuze de la România, Serbia, Slovacia și Franta, pentru “nedreptatea” de la Trianon!

Recent, János Lázár șeful  de cabinet al Premierului Ungariei, Viktor Orban, a făcut o serie de declaraţii  halucinante și revoltătoare în acelaşi timp:

„Este timpul ca vecinii noștri și liderii Europei să recunoască și să-și adapteze politicile în consecință: națiunea maghiară este victima tratatului de laTrianon, și nu originarul și făptuitorul său. Națiunea maghiară ar trebui să primească, dacă nu o reparaţie materială, cel puţin repararea morală a celei mai mari nedreptăți din istoria lumii”.

Lectura discursului lui János Lázár,  publicat pe pagina oficială de internet a Guvernului de la Budapesta, atras atenţia prin tonul său ofensiv şi jignitor la adresa veicnilor Ungariei, care sunt totuşi aliaţii acestei ţări  în NATO şi UE !

????????????????????????????????????

Dl.  Lázár  ne dă şi lecţii de istorie, susţinând, că în urma tratatului de la Trianon, peste noapte, din 320.000 km pătraţi şi 20 milioane locuitori, Ungaria a rămas doar cu 93.000 km pătraţi şi 7 milioane locuitori.

„România a putut să obţină Transilvania şi Partium fără niciun merit şi niciun temei juridic”, statul slav din sud părţile sudice, iar Cehoslovacia din acea vreme partea de nord a ţării şi Transcarpatia. Astfel că în loc de state naţionale au fost create ţări multietnice pe ruinele Monarhiei” (traducere M.D.), notează istoricul Marius Diaconescu.

Trianon2

Evident, şeful de cabinet al premierului Viktor Orbán uită să spună că doar o treime din populaţia monarhiei maghiare era reprezentată de unguri, iar restul populaţiei erau români, slovaci, sârbi, ruteni etc.

Chiar şi între cele 7 milioane de unguri, doar o parte erau etnici unguri, pentru că în urma procesului de maghiarizare, devenit politică de stat după 1867, mulţi nemaghiari se declaraseră unguri la ultimul recensământ înainte de război.

Culmea obrăzniciei este însă faptul că Budapesta aşteaptă scuze din partea Europei şi mai ales a vecinilor, pentru „nedreptatea” de la Trianon !

„Prietenii şi cunoscuţii străini veniţi de departe au înţeles deja ei înşişi că Trianonul a fost de fapt o vendetă etnică făcută prin mijloace administrative, nu un tratat de pace.  Că Trianonul nu a distribuit învingătorilor adevărul istoric, ci mai mult pământ: mine bogate, păduri întinse şi câmpii roditoare ungureşti.

Judecând fără mânie şi părtinire, străinul venit de departe înţelege deja dintr-o simplă relatare că: Trianonul nu a stopat, ci a menţinut războiul. La urma urmei, a fost ultima mare luptă a primului război mondial.  Ultima bătălie, în care ungurii fără arme au trebuit să apere cu mâinile legate la spate împotriva celor mulţi ceea ce a fost al lor de secole, în faţa lui Dumnezeu şi a omului.

Că Trianonul nu a adus pace Europei – şi de fapt lumii, ci un nou război. A făcut să fie inevitabil un nou cataclism, care a fost chiar mai distructiv decât primul, mai dureros şi mai iresponsabil. Dictatul de la Trianon este fără îndoială o durere a Ungariei, dar este un păcat al întregii Europe şi o ruşine a întregii lumi occidentale.

A fost şi rămâne. Rămâne faptul că în ultimii 100 de ani nimeni, niciodată, nu a cerut scuze Ungariei pentru Trianon”.

El vorbeşte despre scuzele aşteptate de la preşedintele României şi mai aşteaptă scuze de la preşedintele sârb şi chiar de la Emmanuel Macron, proaspătul preşedinte al Franţei!

Ungurii, la 100 de ani de la Trianon, suferă de o mare frustare şi continuă să se victimizeze. Au rămas cu aceeaşi mentalitate din secolul al XVI-lea, când, în urma înfrângerii Ungariei la Mohacs, în 1526, şi mai apoi a împărţirii regatului, prin formarea paşalâcului de Buda, respectiv a principatului Transilvaniei.

În literatura maghiară a epocii apăruse ideea că ungurii sunt poporul ales de Dumnezeu, cu un destin asemănător cu cel al evreilor. Nici atunci, în secolul al XVI-lea, nici acum, la 100 de ani de la încheierea primului război mondial, ungurii nu au înţeles sensul istoriei, continuând să se considere nişte victime nedreptăţite.

Citește mai mult: Certitudinea.ro

Vizionează aici filmul documentar TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ:


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

14 Comments on NEBUNIE MAGHIARĂ: Ungaria asteaptă scuze de la România, Serbia, Slovacia și Franta, pentru “nedreptatea” de la Trianon!

 1. ungurii sa zica mersi ca la trianon nu au devenit o provincie austriaca .ca nu mai vorbeau cu tupeu ca altii adica cei asupriti de ei sa-si ceara scuze,pai ei trebuie sa faca asta dupa cite blestematii au facut sute de ani

 2. PAI VEDETI UNGURASILOR CA E TEREN DESTUL IN MONGOLIA VOASTRA NATALA SAU IN SIBERIA . CE GLUMA BUNA

 3. vina este a nostra, ca popor. ne-am asumat in 30 de “democratie”, precum boierii slugarnici ai tarilor romane ai secolelor XV-XVII, orice vina, orice plata, orice umilinta, ca natie, pentru ca unii imbecili, acceptati de “stapani” sa aiba “scaunul de domnie”-mai toti “alesii” nostrii au jucat acest rol. acum? suntem noi scarbiti de noi insine, de tara asta, de “realizarile” ei. stam cu capul plecat, uram tot ce este romanesc, ne umilim in fata tuturor “naparcilor” lumii si acceptam orice n-i se serveste la “masa” sclaviei nostre.ca sa ne putem ridica trebuie sa ne asumam greselile reale, dar sa si stim sa pretuim valorile si realizarile poporului asta. sa fim mandrii ca suntem romani

 4. János Lázár si toti revizionisti trebuie sa se uite la filmul documentar TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ // 2 august 2017 at 19:42 // Răspunde

  János Lázár si toti revizionisti sa se uite la filmul documentar TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ!!

  Ei Ungurii sunt cei care trebuiesc sa ne ceara scuze pentru tot ce ne-au facut!!!!

  Si cei care zic ca sunt secui sa stie ca Secuii au luptat contra Ungurilor si tot Secuii au dorit Unirea cu Romania in 1918!!

 5. Asa e si in”Arta razboiului” Sun Tzu,” fa-i sa se rusineze de ceea ce au devenit. Ingroziti fiind de realitatea fabricata de tine,tot la tine vor veni sa te implore sa ii salvezi” Ceva de gen sindrom Stokholm. Pervers al dracu’ razboiul asta psihologic. Sau psihotronic?.… Numai noi si Doamne Doamne ne mai suntem speranta( tind sa cred ca numai noi,UNITI)

  • Sindromul Stokholm este o arma de dominare experimentata in cadrul Imperiului Austro-Ungar. // 3 august 2017 at 0:26 // Răspunde

   Sindromul Stokholm este o arma de dominare experimentata in cadrul Imperiului Austro-Ungar.

   Acum permitem fantomele Imperiului Austro-Ungar sa bintuie in toata tara: ne-au distrus padurile, ne iau gazul pe nimic si petrolul pe mai nimic!!

   Sindromul Stokholm trebuie invins sa putem salva tara!!!!

 6. Eu cred ca ungurii merg la doua capete. Bineinteles avand ursul in spate. Ai spune UE.,sa-si ceara scuze sau ies din uniune.Asta inseamna inceputul dezastrului, nu ca n-ar fi.Ce credeti ca va face ue. va accepta iesirea ungurilor (vor cere mai multe treaba asta)sau sa-si ceara scuze impreuna cu cei citati mai sus?Face un fel de santaj ca tot sunt in raz. deschis cu uniunea.Nu uitatica odata cu venirea hunilor au venit si ff multi khazari(jidani).Uitandu-va la caracterul ungurilor de-a lungul istoriei, veti gasii multe asemanari cu cele ale evreilor.

 7. bogoiu vladimir // 3 august 2017 at 19:05 // Răspunde

  Regret ca la multiplele afronturi ale politicienilor maghiari la adresa tarii noastre si a altor state, politicienii nostri nu iau nici o pozitie. Vreau sa se inteleaga ca ungurii cu care traim sunt, ca si noi, si cu bune si cu rele. Personal am multi prieteni unguri si sunt oameni de calitate. Politicienii unguri ataca si gainarii nostri tac. Tac pentruca au probleme cu …pensiile, contractele cu statul si dupa cum vadem se chinuie neincetat sa vanda tara. In situatia asta cine sa apere onoarea tarii?

 8. Nu avem ministru de externe capabil. E doar un funcționar speriat sa nu piardă postul și de aceea tace. Nu numai in problema Trianonului. Ministrul de externe nu știe nimic despre problemele românilor din Timoc si din Ucraina. Un adormit.

 9. ROMANIA,SERBIA,SLOVACIA SI FRANTA,UNGURII AU GRESIT,CER ,,SCHIJE,,LA BUDAPESTA!….

 10. DORIN COSTIN // 26 iunie 2020 at 18:38 // Răspunde

  AR TREBUI SA LE DAM TOTUȘI TRANSILVANIA CU CONDIȚIA CA UNGARIA SA FIE CONDUSA TIMP DE 5 ANI DE UN VADIM TUDOR SI UN MAREȘAL ANTONESCU. DACĂ AR REZISTA 5 ANI AR MERITA TRANSILVANIA. AȘ FACE ACEST SACRIFICIU.

 11. Eu in numele tuturor românilor va cer scuze…scuze ca v-am tolerat atat timp ineptiile…si va promit ca la următorul Trianon o sa deveniți un județ al Serbiei sau Slovaciei ….nu aveti față de județ românesc!

 12. Buhăescu Alex // 2 iulie 2020 at 12:28 // Răspunde

  Lazăr Ion asta trebuia sa fie controlat psihic înainte de a fi angajat la guvernul maghiar. Nu mai faceți asemenea greșeli.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii