Noutăți

Ungaria a INTERZIS diplomaților săi să participe la evenimentele organizate de Ziua Națională a României

 •  
 •  
 •  

Diplomaţii maghiari au primit interdicţie să participe la recepţiile organizate de ambasadele României cu ocazia Zilei Naţionale. Potrivit unui săptămânal ungar, dispoziţia a venit direct de la ministrul de externe, Peter Szijjarto, ne informează Digi24

Ambasada României la Budapesta a organizat, săptămâna aceasta, recepţia de Ziua Naţională, iar în discursul său, ambasadorul Marius Lazurca a amintit că, anul acesta, se împlinesc 20 de ani de la semnarea Tratatului de bază româno-ungar. La recepţie nu a participat niciun reprezentat al guvernului maghiar.

La solicitarea Digi24, Ministerul de Externe de la Budapesta a declarat: „Întrucât maghiarii nu au ce sărbători pe 1 decembrie, ministrul pentru comerţ exterior şi al afacerilor externe au interzis tuturor diplomaţilor şi angajaţilor ministerului să participe la ceremoniile prilejuite de Ziua Naţională a României.”

Reacția Ministerului de Externe Român: „Am luat notă cu surprindere şi nedumerire decizia Ministerului Afacerilor Externe şi Comertului Exterior al Ungariei de interzicere a participării diplomaţilor ungari la celebrările şi recepţiile organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României. O asemenea decizie este greu de înţeles cu atât mai mult cu cât respectul faţă de valorile şi simbolurile naţionale ale unei ţări sunt parte componentă indiscutabilă a setului de valori pe care se bazează înseşi Uniunea Europeană şi comunitatea trans-atlantică. România a fost şi este un stat care va rămâne profund ataşat respectului acestor valori”, a declarat Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Digi 24.

Sursa: Digi24

Acest act de sfidare a României spune totul despre revizionismul statului maghiar. Ungurii vor Transilvania și vor face tot ce este posibil ca să rupă acest pământ românesc de România. Ungaria nu ne este, nu ne-a fost și nici nu dorește să ne fie o țară prietenă. O spune istoria de o mie de ani a relațiilor româno-maghiare!


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

5 Comments on Ungaria a INTERZIS diplomaților săi să participe la evenimentele organizate de Ziua Națională a României

 1. Poate e timpul sa cerem campia Panoniei care de la inceputuri pana la venirea triburilor ungare in jurul anului 895 a fost pamantul stramosilor nostri.
  Totodata ar trebui revizuite retrocedarile catre grofi unguri care au intrat abuziv in stapanirea locurilor din Transilvania improprietariti fiind de regii Ungariei cand inca acele pamanturi erau in stapanirea romanilor.

 2. Bujor Ioan Turcu // 1 decembrie 2016 at 14:54 // Răspunde

  Sa plece acasa la ei si acolo sa aniverseze ce vor ei, sa nu ne mai deranjeze cu pretentiile lor idioate…!

 3. Pai Romania ar trebui sa le intoarca cu aceeasi moneda.Nici romani nu au ce sarbatori de ziua Ungariei sau alte manifestatii pe care unguri le fac.Ai nostri zici ca au teama de ei si ii lasa sa faca ce vor si dansi isi fac de cap……

 4. Scripca Claudia // 1 decembrie 2016 at 16:22 // Răspunde

  Nici nu-i dorim!

 5. Ne-a dat Dumnezeu o tara frumoasa dar si un mare ghimpe in coasta ei!Iar cei ce ne conduc ignora toate problemele astea si nu stiu pana cand?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii